Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Cserkeszőlő

2014. október 30. 08:12 - Andre Lowoa

Cserkeszőlő 2166 lakosú község a 44-es főközlekedési út mentén, Kunszentmártontól 6 kilométerre, nyugatra fekszik. Tiszakürt szőlőtelepítésen létesült önálló község. Varjas- és Kisasszonypusztán az 1810-es években kezdtek szőlőt telepíteni. Több család kiköltözött és szőlőműveléssel kereste kenyerét. 1952-ben lett önálló község. A Cserke mint földrajzi név Tiszakürt határában előfordul a XIX. században. Cserkeszőlő nevet az önállóvá váló község vette fel. 1943-ban találtak gyógyvizet itt, s erre a vízre építettek 1955-ben gyógyfürdőt.


http://ea.bloglog.hu/page/5/




Szent Benedek templom

A templom építése az 1990-es években kezdődött. A templom teljes egészében (torony, belső burkolás, stb.) 2005-ben készült el. Ekkor, 2005-ben, a búcsú alkalmával szentelte fel a fürdőtelepülés templomát dr. Beer Miklós váci megyéspüspök. Ez a templom az ország egyetlen Szent Benedek temploma. Szent Benedek (júl. 11.) Európa fővédőszentje.

komment
süti beállítások módosítása