Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Fegyvernek - 2013. július 13. 09:26

2014. szeptember 27. 08:50 - Andre Lowoa

Fegyvernek 6953 lakosú város a 4-es főközlekedési út és a 100-as/Záhony- Nyíregyháza-Debrecen- Szolnok-Budapest/ vasútvonal mentén, a Nagykunsági –főcsatorna mellett, Törökszentmiklóstól északkeletre, 12 kilométerre fekszik. Nevének eredete egészen az Árpád-korig nyúlik vissza. Foglalkozásból alakult helynév: fegyverhordozók faluja volt, akik királyi szolganépekként éltek itt. Az ősi település a török idők alatt elnéptelenedett. A település 1430-ban már mezővárosi rangot kapott. 1552-ben a Külső-Szolnok megyébe tartozó kishevesi terület legnagyobb települése volt. A XVIII. században települt újjá, részben német telepesek népesítették be. 1845-46-ban a fegyverneki pusztát majorsági cselédek, dohányosok, pásztorok lakták. A XVIII. század közepén két nagybirtokos család osztozott a fegyverneki pusztán, az Orczy és a Heller család.
A Csonkatorony 1480 körül épült gótikus templom maradványa a temetőben. A hatalmas méretű téglaépítmény és a hozzá tartozó templom a település egykori jelentőségét mutatja.

 

http://ea.bloglog.hu/page/4/

komment
süti beállítások módosítása