Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Tószeg

2014. augusztus 29. 08:59 - Andre Lowoa

Tószeg 4688 lakosú nagyközség a 145-ös/Szolnok-Kiskunfélegyháza/ vasútvonal mentén, Szolnoktól délre, 5 kilométerre fekszik. Laposhalom neve száz esztendeje foglalta el helyét a prehisztoria (ősrégészet) tudományában. Azon lelőhelyek közé tartozik amelyet valamennyi, az óvilággal foglalkozó ősrégész fogalomként használ. A Tisza gyakori áradásai nyomán „a tószegi szájhagyomány idővel „Kucogóra” keresztelte a Laposhalmot.
A község másik nevezetessége a Gerje menti füves puszták, amely a jászkarajenői és köröstetétleni füves pusztákkal alkot egészet. Sziki növényvilága és a területen megtalálható több mint 200 madár faj egyedülálló.


http://ea.bloglog.hu/page/4/



Szent Mihály-templom

A templom elődje egy fából és sárból készült templom, 1737-ben épült, Szent Mihály tiszteletére. A ma is álló templom 1756-ban, épült torony nélkül. Tornya 1806-ban épült hozzá.

komment
süti beállítások módosítása