Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Tiszajenő

2014. augusztus 29. 09:02 - Andre Lowoa

Tiszajenő 1699 lakosú község a 145-ös/Szolnok-Kiskunfélegyháza/ vasútvonal mentén, Tiszakécskétől északra, 14 kilométerre fekszik. A helység a Vezsenyi Szőlők és a Pusztajenő külterületi lakott helyekből alakult 1954-ben. Múltja azonban a XV. század elejéig visszavezethet. A török hódoltság alatt jó ideig lakott hely volt, majd elpusztult. A XIX. század közepén csupán néhány család élt ott. Tiszajenőn palackozzák a híres MIRA VIZET.

http://ea.bloglog.hu/page/4/




Mennybemenetel kápolna




Szent László-templom

A településen egy kis iskolakápolnában mutatták be a szentmiséket. 2007-ben határozták el a templomépítést. Az alapkőletétel 2010. április 16-án volt. Az építkezés 2010. április 23-án kezdődött és 2011. őszén fejeződött be. Az épületet Kovács Béla tervezte, a belsőépítészet Félegyházi András munkája. A templom a Váci Egyházmegye, a helyi önkormányzat és magánszemélyek anyagi támogatásából épült fel.
A templom felszentelését 2012. június 17-én Beer Miklós püspök végezte.

 

komment
süti beállítások módosítása