Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Nagyszekeres

2014. augusztus 08. 09:38 - Andre Lowoa

Nagyszekeres 544 lakosú község a 113-as/Zajta-Mátészalka-Nyíregyháza/ vasútvonal mentén, Fehérgyarmattól 8 kilométerre, délkeletre fekszik.
A református templom késő-gótikus stílusban épült. A nyolcszög három oldalával záródó szentéllyel, nyugati és déli oldalán bejárat, az utóbbi helyen a szemöldökgyámos, késő gótikus ajtó előtt barokk előcsarnok. A szentély északi oldalán a lebontott sekrestye helye látható. A hajót és a szentélyt síkfödém fedi, ez utóbbiban a megmaradt gótikus, hálóboltozat  rekonstrukcióját látjuk. A csúcsíves váll felett profirozott diadalív déli oldalán szószék, háromlépcsős, áttört díszű koronával 1773-ból. A nyugati karzat középső kazettájában felirat jelzi a készítés évét. A papiszék és a padok a XVIII. század végéről, egy különálló pad 1771-ben készült.  A templom nyugati kapujával egybeépített XVIII. századi harangtorony 17,5 méter magas, melyből  sisak 10,3 méter. A zömök toronytestet, talpakon álló oszlop tartja, a vázszerkezetet András-keresztek merevítik. A galéria oszlopai faragottak, a négy fiatornyot a legutóbbi helyreállításkor újították fel. A templomkertben két klasszicista síremlék 1819-ből, illetve 1836-ból való.

http://ea.bloglog.hu/page/6/



Szent Rita-kápolna

komment
süti beállítások módosítása