Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A Magyarország Királynője kápolna fenntartójának közleménye

2014. július 23. 06:28 - Andre Lowoa

A kápolna elindulásáról, alakulásáról, szépüléséről ITT található beszámoló.

Kedves Hívek!

A Magyarország Királynője kápolna fennállásának fontos és nehéz pontjához érkeztünk.

A kápolna létrehozásával az volt a célunk, hogy lehetőség nyíljon rá, hogy a Budapest környéki hívek valódi, katolikus szentmiséken vehessenek részt, valódi szentségekhez járulhassanak, és valódi katolikus tanítást kaphassanak.
     Mivel ez sajnos már sem a zsinati egyházban, sem a zsinati egyházba ilyen-olyan módon beolvadni kívánó FSSPX keretein belül nem igazán lehetséges, a kápolna ezen szervezetektől mindig is függetlenül működött.

Jelenleg a katolikus tanítást még hűen őrizni próbáló papok és püspökök döntő többsége két csoportba sorolható. Van egyrészt Williamson püspök úr, illetve a körülötte tömörülő (nagyrészt volt FSSPX-es) papok. Ebbe a csoportba tartozik Fuchs atya is.
     Másrészt vannak az FSSPX-xel már a '80-as években szakított szedisvakantisták (angolos formában szedevakantisták), akik szándékosan nem alakítottak nagy hierarchikus szervezetet, hanem csak több püspök körül laza szövetségeket.
     Ehhez a platformhoz csatlakozott az FSSPX-ből mostanában kivált papok egy része is, konkrétan az osztrák/német területen Zaby, Weinzierl, Sauer és Trauner atyák.

A két csoport között már évtizedek óta folyamatos teológiai viták folynak az Egyház illetve a pápaság állapotának megítélésével kapcsolatban, illetve minden egyéb, ezzel összefüggő kérdésben. Sajnos eredménytelenül, mert nem sikerült megegyezésre jutniuk.
     A kápolna fenntartója az elmúlt másfél évben folyamatosan tanulmányozta ezeket a kérdéseket, mert hosszú távon tarthatatlan az az állapot, hogy az ember bizonytalan benne, hogy például valóban Krisztus földi helytartójának kell-e tartania az önként bohócruhát húzó, és a katolikus tanítást folyamatosan tagadó, gúnyoló és gyalázó Bergogliót. (Más néven Ferenc „pápát”.)
     A két oldal közti vita rengeteg különböző fórumon zajlik, melyeken az elmúlt időszakban minden oldal álláspontját lelkiismeretesen próbáltuk áttekinteni.

A kápolna fenntartója mostanra jutott el odáig, hogy azt tudja mondani, hogy nem nagyon maradtak kételyei azzal kapcsolatban, hogy a szedevakantistákon kívüli többi csoport (tehát az „indult” oldal, az FSSPX, és a Williamson püspök-féle vonal) elmélete biztosan ellentmondásos, tehát nem lehet helyes. Ez azt jelenti, hogy – megítélése szerint – a katolikus hit csak úgy fogadható el továbbra is igaznak, ha a szedevakantisták elméletét fogadjuk el.
     (Ha valaki szeretné beleásni magát a vonatkozó teológiai kérdésekbe, annak angol, német nyelven rengeteg anyag elérhető. Magyar nyelven a www.katolikus-honlap.hu oldalon találhatók fordítások ezekből.)

Ami viszont ennél sokkal egyszerűbb kérdés, az az, hogy azok számára, akik a katolikus hitüket csorbítatlan formában kívánják őrizni, teljesen elfogadhatatlan dolog Ferenc „pápával” egységben bemutatni a szentmisét.
     Márpedig ez történik, amikor a szentmiseáldozat legszentebb részében, a kánonban Bergogliót említjük meg, mint referencia pontot, akire hivatkozva bizonyítjuk a saját igazhitűségünket. Bergoglio hitének ugyanis az égvilágon semmi köze nincs a katolikus tanításhoz. Ő már teljesen világosan egy más vallást hirdet; egy olyan vallást, amiben
     – a protestáns „pásztorok” neki püspök testvérei;
     – a protestánsoknak, anglikánoknak nem kell megtérniük – jók ők úgy, ahogy vannak (ráadásul az anglikánok érvénytelen papságát és érvényesként kezeli);
     – a mohamedánok jól teszik, ha megtartják a hitet, amit a szüleiktől kapnak, és ragaszkodnak a Koránhoz;
     – Az Ószövetség népének szintén nem kell megtérnie – jók ők úgy, ahogy vannak;
     – az ateisták is a mennybe mennek, ha jót cselekszenek;
     – a szodómia nem feltétlenül probléma, vagy legalábbis nem annyira komoly ügy (mint például a munkanélküliség, vagy a jövedelmi különbségek);
     – az „újraházasodottakkal”, illetve így-úgy együtt élő párokkal nem feltétlenül van probléma, vagy legalábbis nem akkora, hogy emiatt ne áldozhatnának;
     – az Evangélium középpontjában „a szegények” állnak, és nem Jézus Krisztus;
     – stb, stb.

Ezek után azt imádkozni a szentmise kánonjában, hogy mi vele vagyunk egységben, illetve hogy szerintünk ő Isten igaz szolgája, óriási hazugság, és egészen biztos, hogy nem kedves Isten előtt – sőt, sérti Őt.

Ennek a kérdésnek is bőven van irodalma, angolul például részletesebben ITT, összefoglalva ITT elemzik a kérdést. Magyarul erről eddig a katolikus-honlap tett közzé egy (nagyrészt a rövid angol összefoglalóra épülő) cikket: ITT.

A kápolna fenntartója erről a kérdésről május végén kezdett el értekezni Fuchs atyával, de eredménytelenül. Az elmúlt másfél hónapban jó néhány levelet váltottak, de nem sikerült egyetértésre jutniuk. Fuchs atya azt mondja, hogy ő Lefebvre érsek, azaz az FSSPX alapítójának iránymutatását fogja továbbra is követni, illetve Williamson püspök urat, hiszen ők – szerinte – nyilván a helyes katolikus álláspontot képviselik. Ezért Fuchs atya a szedevakantista papok, püspökök érveivel érdemben nem is kívánt és a jövőben sem kíván foglalkozni.
     Időközben egy személyes találkozó is létrejött a két kilépett FSSPX-es pap, Trauner atya és Fuchs atya között, de ők sem tudtak egyetértésre jutni – még azzal kapcsolatban sem, hogy milyen módon kellene keresni az igazságot.

Mindezek után a kápolna fenntartója a maga részéről többé nem tud jó lelkiismerettel olyan misék létrejöttéért dolgozni, amit Ferenc „pápával” egységben mutatnak be.
     Fuchs atya viszont csak így hajlandó misézni.
     Ez azt jelenti, hogy amíg valamelyikőjük álláspontja meg nem változik, Fuchs atya a Magyarország Királynője kápolnában nem fog több szentmisét bemutatni. (Ha megváltozna az álláspontja, természetesen továbbra is szeretettel várjuk őt – ezt a tudtára is adta.)
     A kápolna fenntartója nagyon sajnálja, hogy így alakult a helyzet, hiszen mindkettőjük célja ugyanaz: egyszerűen csak katolikusok szeretnének maradni. Viszont máshogy látják azt, hogy mi az ehhez vezető helyes út, és mivel a helyes döntésért a tanítóhivatalhoz jelenleg nem fordulhatnak, nincs más választás, mint mindenkinek a saját belátása szerint megállapítani, hogy melyik a helyes irány, és ezt követni.

Ezért a továbbiakban a Magyarország Királynője kápolnában Trauner atya fog misézni, feltehetően szintén havonta két alkalommal. (Az első alkalom várhatóan augusztus 10-e lesz.)

A kápolna céljai változatlanok: a katolikus hit (ahogy az a 20. század közepéig mindenütt létezett) csorbítatlan megőrzése, a zsinati egyház ellenében is.

A misék továbbra is nyíltak; mindenkit, aki azonosulni tud a célkitűzéssel, szeretettel várnak.

Ahogy eddig is, ezután is hálásan köszönjük mindenki imáját és segítségét.

A kápolna fenntartója
2014. július 23.

http://katolikus-honlap.hu/1401/kiralynokapolna2.htm

komment
süti beállítások módosítása