Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

2014. július 17. 20:35 - Andre Lowoa


A non possumus weboldalon jelent meg a hír, amit a poschenker honlap lefordított és átvett, egy új közösség, a „Marcel Lefebvre Papi Egyesülés” megalakulásáról.

Az FSSPX-ből kilépett vagy kirúgott papok egy része Avrillé-ben, az eddig az FSSPX-szel együttműködő, de nemrégen hivatalosan is az „ellenálláshoz” csatlakozott domonkosoknál tartott papi találkozót, ahol úgy döntöttek, hogy „Marcel Lefebvre Papi Egyesülés” néven folytatják az FSSPX-t, ami mostantól kezdve – szerintük – Msgr. Lefebvre művének valódi folytatója lesz.
     Az Avrillé-i domonkosok weboldala, a „France Fidele” nemsokára egy levelet tesz közzé a régi közösség papjainak, amit azok a papok fogalmaztak, akik részt vettek ezen a mostani találkozón.
     20l4. július 16-án, a találkozó záróakkordjaként Msgr. Williamson a szentmisében az új közösséget Mária Szeplőtelen Szívének ajánlotta fel.

A hírrel kapcsolatban két megjegyzés:
     1. Mgrs. Williamson mostanáig kommentárjaiban mindig egy új közösség megalapítása ellen nyilatkozott. Legutóbbi kommentárjában – 2014. július 12-én – számolt be Fellay püspök és Bergoglio tavaly decemberi „véletlen” találkozásáról a Santa Marta vendégházban – amivel a katolikus sajtó április-májusban foglalkozott kimerítően – „A megegyezés itt van” címmel. Talán ez az igen megkésett beszámoló jele volt ennek a mostani döntésének, hogy mégis élere áll egy új papi szövetségnek. Ami a magyar hívek számára fontos, az az, hogy P. Fuchs szintén az alapító tagok közé tartozik, az említett szentmisén ministrált, a non possumus honlapon két fotón is látszik. Ebből minden eddigi jelnél világosabbá vált, hogy nem fogadja el német paptársai álláspontját.
     2. Az új közösség pontosan azt tette, amitől P. Weinzierl és P. Zaby atya hónapok óta óvott: Alapításukat ugyanarra a teológiai ingoványra építették, mint a régi FSSPX. Vagyis semmit nem tanultak a múltból, valójában pusztán abban különböznek Fellay-ék közösségétől, hogy nem tárgyalnak Rómával, de másban semmiben sem. Mindketten una cum p. n. F... szentmisét mutatnak be, és míg az eredeti FSSPX Lefebvre érseknek 1978-tól 1988-ig tett kijelentéseit tartja az egyedül igaznak, addig az új FSSPX ezeket a kijelentéseket tökéletesen ignorálja, úgy tesz, mintha ezek el sem hangzottak volna, és az érseknek csak az 1978 előtti és 1988 utáni megnyilatkozásait tekinti megtörténtnek. Hogy a sorsuk mennyivel lesz más, mint az FSSPX-é lett, nos, ezt majd a jövő megmutatja.

http://katolikus-honlap.hu/

komment
süti beállítások módosítása