Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Ófehértó

2014. március 25. 19:50 - Andre Lowoa

Ófehértó 2684 lakosú község a 116-os/Vásárosnamény-Nyíregyháza/ vasútvonal mentén, Baktalórántháza délnyugatra, 6 kilométerre fekszik.
A római katolikus templom gótikus stílusban, barokk toronnyal, kapubejárata feletti címer szerint ez utóbbit Gersei Pető Rozália 1750-ben építtette. Az egyhajós templom szentélye a nyolcszög három oldalával zárul, északi oldalán sekrestyével. A hajó déli, külső oldalán befalazott ajtónyílás, felette vakolt fülkében felirat, eszerint a templomot 1641-ben Kőmíves Mihály renoválta. A hajóbelső, déli oldalán befalazott két ablak és ajtó nyoma. Az északin Szent györgyöt ábrázoló freskó, rajta XVII. századi virágos festés. Oldalán Krisztus életéből vett jelenetek. A csúcsíves diadalív jobb oldalán Szent Erzsébet egy leprásnak ennivalót ad, bélletében Alexandriai Szent Katalin és Szent Borbála alakja, az egész ciklus a XV. század első feléből való. A főoltár barokk, négy sarkán Szent Imre, Szent István, Szent József és Nepomuki Szent János szobraival, középen a Szentlélek az Atyával. Az oltárkép új. A barokk szószéken fára festett evangélista-ábrázolások láthatók.

http://ea.bloglog.hu/page/7/



 Árpád-házi Szent Erzsébet templom

A templom a XIV. században épült, többször átalakították.




 Joákim és Anna görög katolikus templom

komment
süti beállítások módosítása