Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Ebes

2014. február 13. 09:36 - Andre Lowoa

Ebes 4482 lakosú nagyközség a 4-es főközlekedési út és a 100-as/Záhony-Nyíregyháza-Debrecen-Szolnok-Budapest/ vasútvonal mentén, Hajdúszoboszló és Debrecen között félúton fekszik. A Világháborúkat a község csökkenő lakossággal élte túl. 1949-ben kezdődött a mezőgazdaság nagyüzemi átszervezése, amelynek következtében felszámolódtak a tanyák. Ebes 1952-ben lett önálló község, ekkor épült 116 Fagi-ház, községháza, iskola, orvosi rendelő, járda- és villanyhálózat. A fejlődés alapját a termelőszövetkezetek és az állami gazdaság biztosította munkahelyeikkel


http://ea.bloglog.hu/page/6/



 Szent Lőrinc templom

A templom 1997-1998-ban épült. 1998-ban szentelte fel Bosák Nándor püspök.
A község központjában fekszik (Ady E. u. 6.) Közadományból, külföldi segítséggel (Svájc; Meilen) hagyományos stílusban épült, de modern beosztásban. (90 + 30 férőhelyes)
Tervezte: Kováts Ákos. Belső építész volt: Mohácsi Péter. A színes-üveg ablakokat Szabó Erzsébet készítette. Az oltár tűzzománcai Lőrincz Vitus munkái. A 270 kg-os harang Szent Miklós nevét viseli, a 400 évvel ezelőtt lerombolt István-kori templom emlékére. (Öntötte: ifj. Gombos Miklós)
A templom a debreceni Szent Anna Székesegyház fíliája.

komment
süti beállítások módosítása