2008. február 2.
„Drága gyermekek! Veletek vagyok. Mint egy édesanya, úgy gyűjtelek össze benneteket, mert szeretném kitörölni a szívetekből, amit ott látok. Fogadjátok be Fiam szeretetét és töröljétek ki szívetekből a félelmet, a fájdalmat, a szenvedést és a csalódást. Különösen kiválasztottalak benneteket azért, hogy Fiam szeretetének fénye legyetek. Köszönöm nektek!
2008. február 25.
„Drága gyermekek! Ebben a kegyelmi időben újból az imára és a lemondásra hívlak benneteket. A napotok legyen átszőve forró fohászokkal mindazokért, akik nem ismerték meg Isten szeretetét. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra!”

A HELYI CENACOLO KÖZÖSSÉG-NÉL IMÁDKOZÓ ZARÁNDOKOK ELOTT TÖRTÉNT 2008. ÉVI LÁTOMÁSA UTÁN MIRJANA A KÖVETKEZOKROL TUDOSÍTOTT:

A HELYI CENACOLO KÖZÖSSÉG-NÉL IMÁDKOZÓ ZARÁNDOKOK ELOTT TÖRTÉNT 2008. ÉVI LÁTOMÁSA UTÁN MIRJANA A KÖVETKEZOKROL TUDOSÍTOTT:
Még sohasem láttam, hogy a Gospa így forduljon hozzánk. Kezeit nyújtotta felénk és eközben mondta:
Drága Gyermekek, ma kezeimet nyújtom felétek. – Ne féljetek megfogni kezeimet. Szeretetet és békét szeretnék velük adni és elősegíteni üdvözüléseteket. Ezért kicsinyeim fogjátok meg kezeimet. Örvendeztessétek meg ezzel szívemet és én vezetlek benneteket az életszentség felé.
Az út amelyen vezetlek benneteket nehéz, kísértésekkel és elesésekkel teli. Én azonban veletek leszek és kezeimmel megtartlak benneteket. Legyetek kitartóak, hogy az út végén együtt, örömben és szeretetben foghassuk meg mindnyájan Fiam kezét. Gyertek velem és ne féljetek. – Köszönet nektek.
Sohasem láttam eddig a Szűzanyát ily módon felénk fordulni. Kitárta felénk a
karját, és így, tárt karokkal mondta a következőket:
“Drága Gyermekek! Ebben a kegyelmi időben újból az imádkozásra és önmegtagadásra hívlak benneteket. Napjaitok buzgó kis imádságokkal legyenek átszőve azokért, akik még nem ismerték meg Isten Szeretetét. Köszönöm, hogy követtétek hívásom.” 02/2008

2009. február 2.


„Ma anyai szívemmel szeretnélek emlékeztetni benneteket, azaz felhívni a figyelmeteket Isten mérhetetlen szeretetére és ebből fakadó türelmére. Atyátok küldd engem, és várakozik. Várja nyitott szíveteket, amely készséges az Ő műveire. Vár szívetekre, amely egyesült a keresztény szeretetben és Fiam lelkülete szerinti irgalomban. Ne vesztegessétek az időt gyermekeim, mert nem vagytok az urai. Köszönöm nektek.”
2009. február 25.
Drága gyermekek! Az önmegtagadás, ima és bűnbánat idejében újra hívlak benneteket: menjetek, gyónjátok meg bűneiteket, hogy a kegyelem megnyithassa szíveteket és engedjétek meg, hogy megváltoztasson benneteket. Térjetek meg gyermekeim, és nyíljatok meg Istennek és a rólatok alkotott tervének. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra!

2010. február 2.

Drága gyermekek! Ma anyai szeretettel hívlak benneteket, hogy legyetek fényszórók minden lélek számára, akik Isten szeretetét nem ismerve, sötétségben tévelyegnek, hogy minél jobban világítsatok és minél több lelket vonzzatok; ne engedjétek, hogy a valótlanságok, amelyek elhagyják ajkatokat, elnémítsák a lelkiismereteteket. Legyetek tökéletesek! Anyai kézzel vezetlek benneteket, a szeretet kezeivel. Köszönöm nektek.

Medjugorje, 2010. február 25.

„Drága gyermekek! Ebben a kegyelmi időben, amikor a természet is készül, hogy az év legszebb színeit adja, arra hívlak benneteket, gyermekeim, hogy nyissátok meg szíveteket a Teremtő Isten előtt, hogy Ő átváltoztasson és saját képére formáljon benneteket, hogy így mindaz a jó, ami elszunnyadt szívetekben, új életre és az örökkévalóság iránti vágyakozásra ébredjen. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra.”


Medjugorje, 2011. február 2. Mirjana által

“Drága gyermekek! Körém gyűltök, keresitek utatokat, kerestek, keresitek az igazságot, de elfelejtitek a legfontosabbat, elfelejtetek őszintén imádkozni. A szátok számtalan szót mond, de lelketek nem érez semmit. Sötétben tévelyegve magát Istent is csak saját magatokból kiindulva képzelitek el és nem olyannak, amilyen valójában, az Ő szeretetében. Drága gyermekek, az igazi ima a szív mélyéből fakad, szenvedésetekből, örömötökből, a bűnbocsánat kéréséből. Ez az igaz Isten megismerésének az útja, és így önmagadé is, hiszen általa teremttettél. Az ima elvezet benneteket vágyam, a veletek való küldetésem beteljesedéshez, Isten családjának egységéhez. Köszönöm nektek.”A Szűzanya megáldotta a jelenlévőket, köszönetet mondott és a papokért való imára hívott.

Medjugorje, 2011. február 25.

Drága Gyermekek! Ébredezik a természet, és a fákon már láthatók az első  rügyek, melyek csodaszép virágot és gyümölcsöt hoznak majd. Azt szeretném  gyermekeim, hogy  ti is dolgozzatok megtéréseteken és legyetek azok, akik  életükkel tanúságot tesznek, hogy példátok mások számára jel és buzdítás  lehessen a megtérésre. Veletek vagyok és Fiamnál, Jézusnál közbenjárok  megtérésetekért. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra.


Mária, Béke és Kiengesztelődés Királynője, könyörögj értünk és az egész  világért!

 

25000 jelenlétében Napolyból 2012. február 2-án

Drága gyermekek! Már oly régóta veletek vagyok, és oly régóta tanúskodom Isten jelenlétéről és az Ő végtelen szeretetéről, amelyet szeretném, hogy mindnyájan megismerjetek. És ti gyermekeim? Ti továbbra is süketek és vakok vagytok, mert miközben a benneteket körülvevő világot szemlélitek, nem akarjátok látni hová tart ez a világ Fiam nélkül. Lemondtok róla, pedig Ő minden kegyelem forrása. Míg beszélek hozzátok figyeltek ugyan rám, de szívetek zárva van és nem hallotok engem. Nem kéritek a Szentlelket, hogy világosítson meg benneteket. Gyermekeim, a gőg uralkodik. Én az alázatot mutatom nektek. Gyermekeim jegyezzétek meg, hogy csak az alázatos lélekből ragyog a tisztaság és a szépség, mert megismerte Isten szeretetét. Csak az alázatos lélek válik mennyországgá, mert benne lakik Fiam. Köszönöm nektek! … Újra kérlek benneteket, hogy imádkozzatok azokért, akiket Fiam  kiválasztott, ők a ti pásztoraitok.
YouTube előnézeti kép

Medjugorje, 2012. február 25.*

“Drága gyermekek! Ebben az időben különös módon hívlak benneteket: szívből  imádkozzatok. Gyermekeim, ti sokat beszéltek, de keveset imádkoztok.  Olvassátok a Szentírást, elmélkedjetek rajta  és a benne írt ige legyen az  életetek. Szeretlek és buzdítalak benneteket, hogy Istenben találjátok meg  békéteket és életörömötöket. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra.”

Medjugorje, 2013. február 2.

„Drága gyermekek! A szeretet – az igaz szeretet – vezet hozzátok, amelyre szeretnélek megtanítani benneteket is. A szeretetre, amelyet Fiam mutatott meg nektek, amikor irántatok való szeretetből meghalt a kereszten. A szeretetre, amely mindig kész megbocsátani és bocsánatot kérni. Mekkora a ti szeretetetek? Anyai szívem szomorú, amikor szeretetet keres a szívetekben. Nem vagytok készek szeretetből alávetni akaratotokat Isten akaratának. Nem tudtok nekem segíteni abban, hogy azok is megismerjék Isten szeretetét, akik még nem ismerték meg, mert nincs igaz szeretet bennetek.

Ajánljátok fel nekem szíveteket és vezetni foglak benneteket. Megtanítalak titeket megbocsátani, szeretni ellenségeiteket és Fiam szerint élni. Ne féltsétek magatokat. Fiam nem felejti el bajaikban azokat, akik szeretnek. Mellettetek leszek. Kérni fogom a Mennyei Atyát, hogy ragyogtassa rátok az örök igazság és szeretet fényét. Imádkozzatok pásztoraitokért, hogy böjtötök és imátok által szeretetben vezessenek benneteket. Köszönöm nektek.”

*Medjugorje, 2013. február 25.*

“Drága gyermekek! Ma is az imádságra hívlak benneteket. A bűn a földi  dolgok felé húz titeket, én pedig azért jöttem, hogy a szentség és az  isteni dolgok felé vezesselek benneteket. Ti küzdötök és elpazaroljátok  energiátokat a bennetek lévő jó és rossz közötti harcban. Ezért gyermekeim,  imádkozzatok, imádkozzatok, imádkozzatok mindaddig, míg örömmé nem válik az  imátok és életetek egyszerű Isten felé haladássá válik. Köszönöm, hogy  válaszoltatok hívásomra.”


Mária, Béke és Kiengesztelődés Királynője, könyörögj értünk és az egész világért!



Mirjana által kapott üzenet 2014. február 2-án Medjugorje-ben:
“Drága gyermekek, édesanyai szeretettel szeretnélek megtanítani benneteket az őszinteségre, mert azt szeretném, hogy apostolaimként munkálkodva pontosak, határozottak, de mindenek felett őszinték legyetek. Azt szeretném, hogy Isten kegyelméből nyitottak legyetek az áldásra. Azt szeretném, hogy böjttel és imádásággal kiesdjétek a Mennyei Atyától a természetes, szent-Isteni megismerést. E megismeréssel betöltve Fiam és az én oltalmam alatt olyan apostolaim lesztek, akik Isten Igéjét tudják terjeszteni mindazok számára, akik nem tudnak róla, és le tudjátok majd győzni az utatokba kerülő akadályokat. Gyermekeim, az áldással leszáll majd rátok Isten kegyelme, amit ti böjttel, imával, megtisztulással és kiengesztelődéssel fogtok tudni megtartani.Olyan hatékonyak lesztek, ahogyan kérem tőletek.Imádkozzatok pásztoraitokért, hogy Isten kegyelmének sugara ragyogja be útjaikat.Köszönöm nektek”


Ti legyetek az imádság!

Marija által kapott üzenet:

“Drága gyermekek! Látjátok, halljátok, érzitek, hogy sok ember szívében nincs az Isten. Nem vágynak rá, mert távol vannak az imától és nincs békéjük. Ti, gyermekeim imádkozzatok, éljetek Isten parancsai szerint. Ti legyetek az imádság, ti, akik kezdettől fogva “igent” mondtatok hívásomra. Tegyetek tanúságot Istenről és a jelenlétemről és ne felejtsétek el gyermekeim, hogy veletek vagyok és szeretlek benneteket. Napról napra felajánllak mindnyájatokat Fiamnak, Jézusnak. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra.”

(2014. február 25.)
A Boldogságos Szűz Mára üzenetével azok felé fordul, akik szeretnék meghallani és meg is hallják azt. Ők azok, akik lelkileg felébredtek. Azok, akik imádkoznak és megtapasztalják, hogy Isten jelen van az életükben. Ők azok, akik megengedték, hogy Isten a szívükben lakjon. Ők azok, akik imádsággal helyet készítettek Istennek, hogy beléphessen és közbenjárhasson az emberért. Szűz Mária azt szeretné, hogy Isten ezen jelenléte gyümölcsöző és tanúságtevő legyen. Istent nem tarthatjuk meg önmagunknak. Isten rajtunk keresztül szeretné magához vonzani az embereket. A mi dolgunk nem az, hogy meggyőzzük az embereket Isten létezéséről, hanem, hogy tanúságot tegyünk róla, nem annyira szavainkkal, sokkal inkább az életünkkel.
A Szűzanya ebben az üzenetében is, de a korábbiakban is összeköti az imádságot a békével. Akik távol vannak az imától, azok nem birtokolhatják a békét. 1995. március 25-i üzenetében a Szűzanya világosan mondja: „… Gyermekeim, nincs béke ott, ahol nem imádkoznak és nincs szeretet ott, ahol nincs hit.” Az ima összeköt bennünket Istennel, Isten pedig a mi egyetlen békénk. Ezt világosan mondja Szent Ágoston is:„Nyugtalan a mi szívünk Istenünk, amíg meg nem nyugszik benned.” A zsoltáros is ezt mondja: „Csak Istenben keress megnyugvást lelkem”. Isten akkor léphet oda hozzánk, békéjét és önmagát ajándékozva nekünk, ha napjainkban megteremtjük a béke oázisát, vagyis időnkből tudunk Istennek ajándékozni, amelyben neki adjuk önmagunkat, mindazt, ami vagyunk, és ami bennünk van. Bennünk pedig mély vágy van az örökkévalóságra, vágy Isten után. Csakis Ő tudja teljes mértékben betölteni ezt a vágyunkat.
Amikor a Szűzanya azt mondja: ti legyetek imádság, akkor azt szeretné mondani, engedjük meg Istennek, hogy átalakítsa szívünket és tegye szívéhez hasonlóvá. Szent Ferencről életrajzírói azt mondják, hogy nem csak imádkozott, hanem imádsággá vált. Teljesen imává változott. Az ima olyan, mint a csatorna, amely összeköt bennünket a forrással, vagyis Istennel. Imádsággá lenni azt jelenti, megtérni és Mária szívéhez hasonlóvá válni.
A lélek nagy mesterei mindannyian egyetértenek abban, hogy az ima erőfeszítés és harc. Az ima és a kényelem nem jár együtt. Az imádságért érdemes harcolni. Az ima beszélgetés és találkozás Istennel. Minden találkozáshoz időre van szükség. Jól tudjuk, ha gyorsan, szokásból, megfelelő idő odaszentelése nélkül imádkozunk, az ilyen ima nem hozhat békét számunkra. Ilyenkor Istennek csak üres szavakat mondunk, szívünk pedig zárva marad és aggódóvá lesz. Attól az imától, amit kapkodva végzünk, még üresebbek és fáradtabbak leszünk. Az ima a lélek pihenése. Az ima Istennel való beszélgetés, amelyben kinyilvánítjuk szívünk vágyait, Isten pedig szívének kincseit ajándékozza nekünk.
Engedjük meg Szűz Máriának, hogy vezessen bennünket, és Isten szeretetének és a Szűzanya köztünk való jelenlétének tanúivá legyünk.
Imádság
Szűz Mária, Te, aki szeretettel és édesanyai gondoskodással teljes vagy minden gyermeked iránt, add, hogy megtapasztalhassuk szereteted, hogy meggyógyuljunk és örömtelivé legyünk. Rád bízom mindazokat, akik általad keresik az Istent. Könyörögd ki számunkra, hogy mi is Istent hordozzuk szívünkben és tanúságot tegyünk róla mindazoknak, akik távol vannak tőle és a békétől. Töltsd be szívünket kegyelmeddel és közelségeddel, de különösen azokét, akik aggódnak, remény nélkül, sötétségben élnek. Nyisd meg szemüket a lelkiekre, hogy megismerjék az élet igazságát és az örökkévalóságot. Imádkozd ki számunkra az állhatatosságot, hogy soha ne fáradjunk bele Isten keresésébe és egyre jobban vágyakozzunk utána. Ó, Mária, Te, aki kegyelemmel és Istennel teljes vagy, járj közben értünk Fiadnál. Ámen.
fra Ljubo Kurtović
fordította: Sarnyai Andrea