Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Bodrogkeresztúr

2014. január 16. 09:39 - Andre Lowoa

Bodrogkeresztúr 1288 lakosú község a 38-as főközlekedési úton, és a 80c-s/Sátoraljaújhely-Szerencs-Miskolc-Budapest/ vasútvonal mentén, a Bodrog partján, Tokajtól északkeletre, 6 kilométerre fekszik. A helység a mezővárosi szabadalmát II. Rudolftól 1598-ban nyerte. Határában 1849. január 22-én Klapka György aratott győzelmet a császári seregek felett, a csatahely emlékét obeliszk jelzi.
A római katolikus temploma késő gótikus, a homlokzat előtti toronnyal. Az oldalon pálcatagos kapuzat, egykorú vasalt ajtószárnyakkal, 1481-es évszámmal található. A hajó és a szentély déli falát gótikus mérműves ablakok törik át. A nyolcszög három oldalával záródó szentély kereszt-, a hajó hálóboltozatú, ez utóbb építésére utalhat a bejárat feletti 1520-as évszám. A sekrestye és a kápolna XVIII. századi.
A görög katolikus templomát 1762-ben, a református templomát 1790-ben építették.
Az úgynevezett Rákóczi-ház kora barokk stílusban, a XVII. században épült, és jelentős műemlék még a volt Máriásy-kúria a Felső utcában.
A Dereszla-hegy tetején található a csodarabbi, Steiner Jesaja, Reb Sajele sírja.
A közelében fekvő Tokaj-Bodrogzugi Tájvédelmi Körzet Európa jelentős madárlelőhelye.




http://em.bloglog.hu/page/6/



Szent György nagyvértanú görög katolikus templom

A templom 1782-ben épült.




 Szent Kereszt felmagasztalása templom

komment
süti beállítások módosítása