Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Felsővadász

2014. január 11. 07:47 - Andre Lowoa

Felsővadász 536 lakosú község, Edelénytől északkeletre, 24 kilométerre fekszik.
A római katolikus temploma gótikus stílusban épült, homlokzati toronnyal és a nyolcszög három oldalával záródó szentéllyel. Főkapuja vasalt. Egy őzbőrből készült miseruha II. Rákóczi Ferenc ajándéka.
A volt Rákóczi-kastély a dombtetőn álló reneszánsz stílusú épület XVI. századi alapfalakkal. Később, 1850-1860 között romantikus stílusban teljesen átalakították. Egyemeletes, földszinti dongaboltozatos szobájában született és halt meg Rákóczi Zsigmond erdélyi fejedelem.


http://em.bloglog.hu/page/7/




Istenszülő születése görög katolikus templom

A templomot 1864. szeptember 8-án szentelték fel, az Istenszülő születésének tiszteletére . Az előző régi fatemplom toronykeresztjét a szentély fölött helyezték el. 1885-ban egy szép és majdnem teljesen épp ikonosztázzal gazdagodott a templom. Az ikonosztáz csúcsán lévő kereszt alatt ószláv nyelven az alábbi idézet olvasható : „ A te kereszted előtt leborulunk Urunk és a te szent föltámadásodat dicsőítjük”.



 Szent József templom

Barokk templom a XVIII. századból. Kronogramma a kapu fölött 1863-ból.

komment
süti beállítások módosítása