Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Hejőkeresztúr

2013. december 25. 09:24 - Andre Lowoa

Hejőkeresztúr 1122 lakosú község a 88-as/Mezőcsát-Miskolc/ és 89-es/Tiszapalkonya-Erőmű-Tiszaújváros-Miskolc/ vasútvonalak mentén, Emődtől 11 kilométerre, keletre fekszik.

http://em.bloglog.hu/page/6/





 Munkás Szent József templom

A sajóládi pálosok perjele 1729. február 28-án kiadott telepítési szerződés alapján görög szertartású katolikus ruténeket hozott be a kisszámú katolikus hívő mellé, templomépítésre telket adott nekik, ahol a görög katolikusok hamarosan felépítették kis fatemplomukat, majd 1757-ben a római katolikusok közreműködésével szilárd anyagból újat építettek. Amikor Eszterházy püspök 1767-ben a helyszínen járt, a közte, az akkori görög katolikus pap, meg a munkácsi püspök között létrejött megegyezés alapján az új görög katolikus templom jobb oldalán egy latin szertartás szerint felszentelt oltárt is elhelyeztek, ahol az emődi plébános, meg a pálosrendi papok évtizedeken át miséztek. A közös templomhasználat 1806-ban szűnt meg.
Az új római katolikus templom 1996-ban épült. A templomot 1996. augusztus 18-án szentelte fel Dr. Márfi Gyula akkori egri segédpüspök.




 Urunk Mennybemenetele görög katolikus templom



komment
süti beállítások módosítása