Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Kisköre - 2013-07-03 09:43 szerda

2013. december 07. 15:35 - Andre Lowoa

Kisköre 3097 lakosú város a 102-es/Kisújszállás – Kál-Kápolna/ vasútvonal mentén Kunhegyestől északnyugatra, 18 kilométerre fekszik. Kanyargós, méltóságosan hömpölygő, szőkének becézett Tisza a Kiskörén élő ember reménye és fájdalma, öröme és éltető eleme volt településnek hosszú, viharos története során. Az 1323-tól fellelhető első írásos emlék óta sokat változott ez a Tisza jobb partján elhelyezkedő település Kisköre.
Legrégebbi építménye az 1777-ben barokk stílusban épült római katolikus templom.
A XIX-XX. századforduló előtt épült a Falumúzeum épülete, melynek gyűjteménye hűen mutatja be az itt élő emberek múltját.
1901-ben épült a Városháza, mely jelenleg is ezt a funkciót látja el.
Az 1972-ben elkészült Vízlépcső Közép Európa egyik legjelentősebb építménye, melynek eredményeként az Alföld közepén egyéni hangulatú vízivilágot alkotott az ember. Ez a Tisza-tó, amely közel 100 km2-es vízfelületével, szigetekkel, holtágakkal szabdalt, vízinövényekkel benőtt részein a háborítatlan természet ad otthont a gazdag madárvilágnak, tiszta vize a halállománynak. A település hagyományai a paraszti kultúrát őrzi, melyre rendszeres hagyományőrző, folklórtalálkozók emlékeztetnek. 1986-óta üzemel a Szabadvízi strand, mely a környék egyik legjobban kiépített és ellátott létesítménye. Évente több ezer ember keresi fel ezt a idegenforgalmi centrumot, ahol a Tisza hűs vizében lubickolhat, a nap sugaraitól barnulhat, a fák árnyékában pihenhet a kikapcsolódni vágyó. A szabadvízi strandon a fiatalok szórakoztatására beat- és rock koncerteket rendeznek. Nemzetközi vízi- és sportrendezvények színhelye is a létesítmény. A sportolni vágyók részére kedvelt lehetőség a motorcsónakázás, vízisízés, vitorlázás és evezés.



http://em.bloglog.hu/page/8/

komment
süti beállítások módosítása