Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Nagylóc

2013. november 21. 14:45 - Andre Lowoa

Nagylóc 1765 lakosú cserháti község Szécsénytől délkeletre, 8 kilométerre fekszik.
A római katolikus templom az első magyar szerzetesrend, a pálosok temploma volt. A XV. században épült, 1888-ban két hajóval bővítették.


http://em.bloglog.hu/page/7/






 Szent Kereszt felmagasztalása templom

A templom a XV. században épült. A szentély, a torony és a főhajó megőrizte gótikus jellegét. A két mellékhajó 1888-ban készült neogótikus stílusban.

Az egyhajós templom a XV. században épült. Boltozata a középkor során tönkrement, 1731-ben már síkmennyezettel említették. 1755 előtt a szentélyt ismét boltozták. Nagyarányú bővítést végeztek 1888-ban: ekkor készültek a neogótikus oldalhajók, a bejáratok kőbélései és a torony negyedik emelete. Orgonája is ebből az időből való. A templom háromhajós, megközelítően keletelt, előreugró középtoronnyal. A hajó oldalfalainak áttörésével az oldalhajók neogót árkádokkal kapcsolódnak az épülethez. A belső tér síkmennyezetű, a karzatot tartó újabb keresztboltozat két pilléren nyugszik.

komment
süti beállítások módosítása