Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Újszilvás

2013. október 17. 18:45 - Andre Lowoa

Újszilvás 2703 lakosú (2010. január 1.) modern alföldi község, Ceglédtől 14 kilométerre, északkeletre fekszik. A község 1950-ben alakult, az Újszilvás elnevezést az akkoriban igen bőségesen termő szilvafákról kapta.
Mezőgazdasági szempontból igen előnyös a község fekvése, hisz a szőlő- és gyümölcsültetvények mellett a termőföld is igen gazdag értékeket rejt magában, például itt termesztik az országban szinte egyedülálló módon a sörgyártás alapanyagaként szolgáló komlót.
Jelenleg a község a mezőgazdasági kultúrán kívül a hazai vendéglátás és kulturált italfogyasztás területén fejti ki áldásos tevékenységét. Az utóbbi évtizedben évente rendezik meg az egyre ismertebbé váló „Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál”-t, amelynek időpontja a tavaszi évszak közepére esik általában.
A település központjában épült a református templom.
A település és környékének természeti adottságai, erdőkkel övezett rétjei, kikapcsolódást nyújtanak minden kedves csendre, pihenésre vágyó látogatónak.
Naperőművi energiafelhasználást bemutató Napelem park



http://km.bloglog.hu/page/12/



 Szentháromság templom

komment
süti beállítások módosítása