Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Miért fogynak az emberek a templomokból?

2013. szeptember 19. 06:10 - Andre Lowoa

Nemrég egy elég durva, de nagyon tanulságos történetet hallottam.

Ismerek egy kislányt, aki korábban szorgalmas templombajáró volt. Mikor egy kicsit nagyobbacska lett, már nem akart odamenni. Anyukája megkérdezte, miért? A kislány válasza: Mert az a pap … csak a pokolról tud beszélni.

Képzeljük el a következő szituációt: Van egy édesapa. Egész héten a munkahelyén gürcöl. Otthon összeveszett az asszonnyal, a gyerekkel is baj van. A munkahelyen leépítés van és fél, hogy elbocsátják. A számlákat is ki kellene fizetni, de még nem tudja, hogyan. Elmegy a templomba és ott a pokolról és az örök büntetésről hall. Mit fog tenni? Valószínűleg többet nem megy templomba.

Gyakran mondják a templomokból hiányzó emberekre, hogy ez az országos átlag. De ez nem igaz. Név nélkül említenék egy papot (Balassagyarmat plébánosa), akinek dugig van a temploma. Mert a szeretetről beszél. Habár néha máskét fogalmaznák, általában mindig a szeretet Istenéről beszél. Akiről Jézus is. Az interneten több beszéde megtalálható.

Az embereknek nem az Egyházzal van bajuk, hanem a rossz prédikációkkal. Kérek minden paptestvéremet, hogy a szerető és ne a büntető Istenről beszéljenek. A pokolról vagy a bűnről maximum úgy, hogy hogyan kell azt elkerülni. És ne feledjék: Jézus a bűnt betegségnek nevezte, amit gyógyítani kell és nem büntetni!

 

http://jezus.ingyenblog.hu/miert-fogynak-az-emberek-a-templomokbol.blog

komment
süti beállítások módosítása