Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Bevezetés

2013. szeptember 02. 10:57 - Andre Lowoa

{Ismerve a XX. századra vonatkozó előrejelzéseket, valamint az Egyház és a világ jelen állapotát, felmerül a kérdés: jó úton járunk? Nem vezetnek-e minket félre az „új-hullámos” eszmék?

Ennek megválaszolásában segítenek minket a szentírási idézetek, az Úr és az Ő megbízásából megszólaló Szent Szűz üzenetei, a dogmatika alapos megismerése, a neves és megbízható, hazai és nemzetközi katolikus írók gondolatainak összegyűjtése és tanulmányozása.}

 

 

2006. Tavasz. – The Fatima Crusader – Crusader 82 Page 4.

Miért kell neked és nekem nyíltan beszélnünk MOST? (Fordítás)

(Példabeszédek 17,15)

 „Aki felmenti a bűnöst, vagy elítéli az ártatlant, azt egyaránt utálja az Isten.”

(1Timoteus 5,20)

 „A vétkeseket mindenki előtt ródd meg, hogy a többi is elrettenjen.”

Sziénai Szent Katalin

„Elegendő buzdítást kaptunk, hogy legyünk csendben! De te most kiálts százezer hangon. Látom, hogy a föld erkölcstelen a hallgatás miatt.”

III. Félix pápa

„Ha nem állsz ellen a tévedésnek, akkor helyeselsz neki, és ha nem véded meg az igazságot, akkor elnyomod azt; és valóban, ha elmulasztod zavarba hozni a gonosz embereket, amikor megtehetnéd, az nem kisebb bűn annál, hogyha még bátorítanád is őket.”

I. Leo pápa

„Az, aki látja a másikat, hogy tévedésben van, és nem igyekszik a tévedését kijavítani, bizonyítja azt, hogy ő maga is tévedésben van.”

V. Szent Pius pápa

„A világ minden gonoszsága a közömbös katolikusoknak köszönhető.”

X. Szent Pius pápa

„A Sátán uralmának erőssége a katolikusok kényelmességének és gyengeségének köszönhető.”

 

*

 

Az Úr szózatot intézett hozzám: Emberfia, szólj néped fiaihoz és mondd meg nekik: Ha valamely országra kardot szabadítok, és ennek az országnak a lakói kiválasztanak maguk közül egy férfit és megteszik őrnek, ez mihelyt meglátja, hogy kard közelít az országra, rögvest megfújja a kürtöt, és így riasztja a népet. Ha valaki már most hallja a trombita hangját, de mégsem vigyáz magára, úgyhogy a kard odaérve elragadja, akkor a vére a saját fejére száll. Mert hallotta a kürt hangját, mégsem vigyázott, azért vére őrá magára száll. Aki azonban hallgat a figyelmeztetésre, megmenti a lelkét.

De ha az őr látva, hogy közeleg a kard, nem fújja meg trombitáját, és nem riasztja a népet, s a kard odaérve elragad egyet közülük, akkor bár saját bűne folytán ragadta el, vérét mégis az őrtől kérem számon.

Emberfia, őrnek állítottalak Izrael háza mellé, hogy halld számból szavaimat és közvetítsd intelmeimet. Ha azt mondom az istentelennek: Istentelen, meg kell halnod, és te nem teszel semmit, hogy az istentelent visszatérítsd útjáról, az istentelen vétke miatt hal ugyan meg, de vérét tőled kérem számon.

Ha ellenben meginted az istentelent, hogy hagyjon fel életmódjával és térjen meg, de nem tér le útjáról, meghal ugyan gonoszsága miatt, de te megmented életedet. (Ez 33,1-9)

 

*

 

2004. dec. 28-i vatikáni rádióadás (Hivatalos honlap. Részletek.)

Az olasz televízió első csatornájának Vatikán-szakértő újságírója, Giuseppe de Carli interjút készített 111 bíborossal, akik egy következő konklávén pápaválasztók lesznek. Jelenleg 121 választóképes bíborosa van a katolikus Egyháznak, tehát a kép akkor lesz teljes, ha majd velük is elkészülhet egy beszélgetés. Az eredetileg hanganyagnak szánt interjúk közül a szerző most 23-at írásban is megjelentetett. A kötet címe: „Az Egyház és a világ, amint azt Wojtyla pápa bíborosai látják.”…

A megkérdezett bíborosok gondolatvilágában az első helyet foglalja el a béke kérdése… A bíborosok másik nagy gondja az iszlámmal való párbeszéd kérdése… Végül egy harmadik nagy kérdéscsoport: a hit válsága. Vannak olyan európai egyházak, mint pl. a hollandiai, amely esetében nyugodtan eutanáziáról lehet beszélni. Hollandiában az Egyház eltűnőben van. És miközben a protestáns egyházak a pogányság felé tartanak, a katolikus Egyházat a protestánssá válás, azaz a széttöredezés fenyegeti.

 

1940. ß 1985. C. S. Lewis. Viták és vallomások. 231.

A kereszténységnek ma először a diagnózist kell hirdetnie – ez pedig meglehetősen rossz hír –, mielőtt gyógyulást ajánlhatna a betegségből.

1978. II. János Pál pápa első ünnepélyes szentmiséjén mondott homiliája.

Ne féljetek! Nyissátok meg, sőt tárjátok ki Krisztus előtt a kapukat!

Ne féljetek! Krisztus tudja, hogy „mi lakik az emberben”. De egyedül Ő tudja ezt!

Engedjétek hát – kérlek benneteket, alázattal és bizalommal kérlek –, hagyjátok, hogy Krisztus beszéljen az emberekhez! Egyedül Nála vannak az élet, az örök élet igéi!

 

(Szentírás)

Népem elvész a tudás {az ismeretek} hiánya miatt.

 

(Fatimai Lúcia nővér)

Sajnos, az emberek nagy többsége tudatlan a vallási dolgokban, és hagyja magát mindenféle irányban vezetni.

 

*

 

Bizony, lázongó nép ez, hazug fiak, olyan fiak, akik nem akarnak az Úr szavára hallgatni. A látnokoknak azt mondják: „Ne lássatok!” A prófétáknak meg: „Ne jövendöljetek nekünk igazat!” Mondjatok inkább hízelgő dolgokat, prófétáljatok csalárdságokat. Térjetek le az útról, hagyjátok el az ösvényt, s hagyjatok nekünk békét Izrael Szentjével. (Iz 30,9-11)

 

A saját útjaikat választották, és a lelkük utálatos dolgokban gyönyörködött. Ezért én is megcsúfolásukat választom, és rájuk hozom azt, amitől rettegnek. Mert felhangzott hívó szavam, de senki sem válaszolt; szóltam, de senki nem hallgatott rám. Azt tették, ami gonosznak számít a szememben; és ami nekem nem tetszik, azt választották. (Iz 66,3-4)

 

1989. Jézus. (Vassula-3) 24.

Az idő rövid. Csodákat és jeleket adok nektek, és csodálatos jelenségekkel árasztom el az eget. Egyik figyelmeztetést küldöm a másik után. Szeretetem és irgalmam nagy jeleit adom nektek, de ti nem vagytok ennek tudatában.

 

1994. Író. (Nadju-1.) 20.

Marthe Robin {századunk francia földön élt nagy misztikusa} életművében olvassuk a Szent Szűz figyelmeztetését, hogy az Egyház jövőbeni fejlődése a buzgó laikusoktól függ.

 

1994. A Katolikus Egyház Katekizmusa. 907.

Tudásuk, szakértelmük és tekintélyük alapján {a világi híveknek} joguk, sőt néha kötelességük, hogy az Egyház javát érintő dolgokról véleményt nyilvánítsanak a szent pásztorok előtt, és véleményüket a hit, az erkölcs és a pásztorok iránti tisztelet megtartásával, valamint a közjónak és a személyek méltóságának figyelembevételével, a többi krisztushívőknek tudomására hozzák. (CIC, 212. kánon, 3. §.)

 

1996. P. Zsoldos Imre. (Nadju-2) 134.

A megkeresztelt intelligencia, az írástudók felelőssége a felszenteltek felelősségével egyszintű.

 

1998. Római dokumentumok. VI. Rendelkezés. Előszó. 5.

A Szentatya 1991. évi első magyarországi látogatása alkalmával a Magyar Katolikus Püspöki Kar tagjait a következő szavakkal buzdította:

Tudjatok együttműködni a világiakkal! Történelmetek folyamán többször játszottak meghatározó szerepet a hit ébresztésében és megőrzésében.

 

A tömegből néhány farizeus azt mondta neki: „Mester, hallgattasd el tanítványaidat!” „Mondom nektek – felelte –, ha ezek elhallgatnak, a kövek fognak megszólalni.” (Lk 19,39-40)

 

(1801-1890) ç 2001. John Henry Newman bíboros. Apologia pro vita sua. 17.

Newman az ariánus eretnekség történetéből többek között azt a következtetést vonta le, hogy voltak és a jövőben is lehetnek olyan korszakok, amikor a hierarchia válik többé-kevésbé hűtlenné, s a laikusok őrzik meg az igaz hitet.

 

 

        www.kenyestemak.hu
komment
süti beállítások módosítása