Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Tét

2013. augusztus 12. 21:33 - Andre Lowoa

Tétszentkúti Páduai Szent Antal templom

A barokk 1726-ban épült, majd a XVIII. század végén átalakították. A képeket Anton Maulbertsch és Dorffmeister István festette.

A hagyomány szerint egy császári tiszt azt álmodta, hogy a téti erdő forrásvizétől gyógyult fel betegségéből, ezért 1715-ben hálából kis kápolnát emeltetett a gyógyerejű kút mellé. Később a Segítő Szűz Mária képét helyezték el benne. A kápolnához templomot építettek az egyre növekvő zarándoksereg számára. A barokk templom homlokzati toronnyal épült, szentélye félköríves záródású. Az oltárok, a szószék, a Pieta-szoborcsoport rokokó alkotások, gazdag szobordíszekkel, a XVIII. század első feléből. Az épület mellett áll a Magyarok Nagyasszonya-szobor.




Szentháromság templom


A késő barokk stílusú, homlokzati tornyos templom 1818-ban épült. Boltozatos hajójához félköríves záródású szentély csatlakozik. A klasszicista oltár és a padok a XIX. század első felében készültek.

komment
süti beállítások módosítása