Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Nagykanizsa

2013. augusztus 08. 15:43 - Andre Lowoa

 Felsővárosi Jézus Szíve templom

A templom elődje, 1764-ben épült. 1824-ben bővítették. 1940-es években egyrészét lebontották és megnagyobbították. Ma is látható fomáját ekkor nyerte el. 1942-ben szentelték fel. 2000-ben belülről teljesen felújították.



Palini
Nagyboldogasszony templom

A templom 1989-ben épült fel, Baránka József tervei alapján.





 Piarista Pirrotti Szent Pompiliusz - Szent Imre templom

A templom 1935-ben épült, és a világon elsőként ezt a templomot szentelték az 1934-ben szentté avatott piarista szerzetes tiszteletére. A piarista iskola 1948-as államosításakor hirtelen plébániát szerveztek a templom köré, mely plébániának a Szent Imre nevet adták.




 Kiskanizsai Sarlós Boldogasszony templom



 Alsóvárosi Szent József templom

A barokk épületegyüttes a város legértékesebb műemléke. 1702-14 között a ferences rend építette a lebontott vár tégláiból. A falakon és a szentély kupoláján stukkós domborművek, a falak mentén díszes mellékoltárok láthatók. A szenteltvíztartót eredeti török sírkőből faragták. A főoltár képét G. F. Sambach festette 1770 körül. A legnagyobb értékűek mégis a barokk faszobrok. Megtekintésre érdemesek a sekrestyében lévő faragott barokk szekrények.
Ugyancsak barokk stílusú a kétszintes kolostor, mely közvetlenül a templomhoz simul. Fő része egy belső udvart körülzáró négyszögletes épület, ehhez kapcsolódik egy L alakú szárny. Szép, intarziás ajtaját a múzeum őrzi. 1950 után az épületben kollégium, majd 1988-tól 2001-ig a kanizsai Városi Könyvtár működött, ma újra egyházi tulajdon.






 Szent Márton kórházkápolna

A kápolna 1931-ben épült. Teljes felújítása 2006-ban történt.



Bagolai Szentháromság templom




 Sánci Szűz Mária Szeplőtelen Szíve templom


komment
süti beállítások módosítása