Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Nagyatád

2013. július 28. 15:47 - Andre Lowoa

Henészi Jézus Szíve kápolna

A mai kápolna elődje az 1924-ben épült, kis alapterületű, harangtornyos épület. Elötte áll egy kőkereszt és a kis Jézust tartó Szent József szobra 1847-ből.

Ez a kápolna az 1990-es években kicsinek bizonyult. Ezért épült fel a volt katolikus iskola telkén, az úttest másik oldalán egy másik kápolna, ugyancsak Jézus Szive tiszteletére, Domokos Béla kaposvári építész tervei alapján, Bagó László építész munkája nyomán 2000-ben, 10 hónap alatt. A felszentelését Balás Béla püspök végezte 2000. junius 30-án.




 Kivadári Nagyboldogasszony kápolna

A kápolna 1881-ben épült.




 Bodvicai Őrangyalok kápolna
A templom 1998-ban épült.



 Szent Kereszt templom

A templom 1761-ben épült, barokk stílusban.



Kisatádi
Szent Rókus kápolna

A kápolna 1743-ban épült barokk stílusban.




Szűz Mária, betegek gyógyítója - Kórházkápolna

A kápolna hosszú éveken át mint a kórház tanácsterme működött. Egy időben minden csütörtökön volt szentmise. 1994-ben Dr. Kisnemes János plébános kezdeményezésére a kórház igazgatója, Dr. Frank Ferenc megengedte, hogy a termet kápolnává alakítsák át. Kiss László pápai mester készítette az oltárt, tabernákulumot és a padokat. Így teljesen átalakult kápolnává az oltáriszentség jelenlétével, amit 1995. március 17-én Balás Béla püspök szentelt fel.

komment
süti beállítások módosítása