Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Tiszafüred

2013. július 13. 19:52 - Andre Lowoa

 Nagyboldogasszony-templom


A központban, a református templom közelében található az 1822 és 1827 között épült - műemlék jellegű - klasszicista stílusú római katolikus templom.

Az 1785-ben vályogból emelt, nádfedéllel ellátott kis templom szűknek bizonyult, állaga megromlott, falai 1816 körül megrepedeztek. A hívek új templom építését kezdeményezték. Miután 1817-ben Bulyovszky József csendbiztos adományt ajánlott, Fischer István egri érsek 1821-ben Zwenger József egri építőmesterrel kidolgoztatta az új templom terveit, 1822-ben lerakták annak alapjait, építését azonban pénz- és anyaghiány miatt csak 1827-ben tudták befejezni. Az építkezés Fischer érsek költségén, Frimm János egri kanonok és Kelemen István plébános anyagi hozzájárulásával történt. A Mária mennybemenetelét ábrázoló oltárképet Balkay Pál festette.
A templomot 1939-ben kibővítették, íves szentélye 1940-ben készült. Hajója négy csehboltszakaszos. A homlokzatból félig előreugró torony, óraíves párkánnyal ellátott. A tornyot és a falakat falpillérek tagolják. Belül a karzatot hármas árkádív tartja.


 Tiszaörvényi Szent Anna templom

A templom 1914-ben épült.


 Kócsőújfalui Szent István király kápolna

komment
süti beállítások módosítása