Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Jászberény

2013. július 11. 22:08 - Andre Lowoa

http://jttv.hu/sites/default/files/images/fenykereszt2.cikkbelso.jpg




 Ferences Jézus Neve templom, Barátok temploma

A mai templom elődje 1472-ben épült fel gótikus stílusban. A török időkben a templom erősen megrongálódott. 1767-1769-ben a templomot barokk stílusban bővítették. Eredeti gótikus stílusú a hajó és szentély támpilléres falai, a padlástér déli oldalán a beépített ablakok csúcsívei, a szentély északi oldalán két gótikus ablak felső része, illetve a gyóntatófolyosón található kapubejárat.




 Peresi Kisboldogasszony-kápolna

A kápolna 1908-ban épült. 2004-ben felújították. 2010-ben a sok eső és belvíz miatt részben összedőlt. 2011-ben újjáépítették és újraszentelték.



 Négyszállási Május királynője-templom


 Nagyboldogasszony-templom

A templomot XV. század második felében épült templom helyén, több periódusban építették, barokk stílusban. A torony, 1761, a hajó, 1774-1782 között épült, Mayerhoffer János és Jung József építész tervei alapján. 1887-ben felújították. A templom tornyában a kereszt alatt a magyar korona mása látható.

Filiák: Hajta (Szent István király); Négyszállás (Május királynője); Homok (Szentháromság); Meggyespele (Szentlélek) iskolakápolna; Szelei úti iskolakápolna (Szent Péter és Pál); Peres kápolna (Kisboldogasszony); Szent Rozália fogadalmi kápolna


 Hajtai Szent István király-templom



 Szent Rozália fogadalmi kápolna


 Homoki Szentháromság-kápolna


 Szentkúti Szűz Mária Neve-templom

komment
süti beállítások módosítása