Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Debrecen

2013. július 05. 14:40 - Andre Lowoa

Bocskaikerti Ökumenikus templom


Kórházkápolna - Kenézy Gyula Megyei Kórház

A Debreceni Katolikus Kórházlelkészséget 2002. augusztusában alapította Bosák Nándor Debrecen-Nyíregyházi és Dr. Keresztes Szilárd Hajdúdorogi megyéspüspök a H-B. MÖK. Kenézy Gy. Kórház és RI.vezetőivel történő megállapodás után. A kórházlelkészség célja - bekapcsolódva az intézményben már működő Lelkigondozói Szolgálat munkájába - a megyei kórházban ápolt katolikus betegek jobb lelkipásztori ellátása, illetve ökumenikus jelleggel bármely beteg vagy hozzátartozója, valamint a kórházi dolgozók (orvosok, nővérek) ingyenes lelkigondozása.



 Megtestesülés templom

A templom 2000-ben lett felszentelve.



 Tócoskerti Szent Család templom

A hívő közösség magja, a Szent Anna Plébánia Szoboszlói úti (iskola) miséző helyéből nőtt ki. A rendszerváltás után (1991) ingatlan-csere folytán ez a misézőhely, áttevõdött a Tócóskertbe, Szent Család Kápolna néven. A kápolna 1996 őszén lelkészséggé alakult. A kápolna első kinevezett lelkésze (Fodor András püspöki helynök) kapta a feladatot, hogy a lakótelep számára templomot építsen. A 96 őszén meghirdetett pályázatra négy terv érkezett. Közülük Kőszeghy Attila tervei tetszettek leginkább a hívő közösségnek. 1997 tavaszán megkezdődött a templom építése. Az organikus építészeti stílus feladta a leckét a nyertes vállalkozónak. Végül a vállalkozó (Nagy Zsolt) édesapja, Nagy József fejezte be a munkát 1998. augusztus 15-re. Nagyboldogasszony ünnepén, Bosák Nándor megyéspüspök felszentelte a Szent Család tiszteletére épített templomot és megalapította a Szent Család Plébániát.
A templom reggel 6 órától este 7 óráig folyamatosan nyitva van.
A templomkertben, a lakótelepi családok nagy örömére egy kis játszótér is készült. A templom formája és belső kialakítása mellett, így a környezete is családias.


 Szent István templom

A templom 1936-ban épült.



Csapókerti Szent Péter és Pál-Görögkatolikus templom

komment
süti beállítások módosítása