Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Nagykáta-Tápiószele

2013. június 30. 07:43 - Andre Lowoa

 NAGYKÁTA Szent György templom

A középkori alapokon álló barokk templom építése 1745-50 között történt, de a XX. század elején új szentéllyel és mellékhajókkal bővítették. Belső festése is ebből az időből való.
A neobarokk átalakítás nyoma a főhomlokzaton sávos vakolatdíszítés formájában jelentkezik. A háromhajóssá bővített belső a századfordulón nyerte el különféle boltozású tereit. Főoltárát művészi értékű szobrok díszítik (Szent György, Szent Péter és Pál). A XIX. század elején készülhetett a keresztelőkút és a szószék - igényes barokk alkotások.



 TÁPIÓSZELE Kisboldogasszony-templom

A középkori templom maradványának felhasználásával több lépcsőben épült a Kisboldogasszony tiszteletére szentelt templom. Szentélye gótikus, XIV. századi eredetű, hajója barokk, XVIII. századi.

Jelentősebb átépítést 1746-ban, 1895-ben, és 1935-ben ért meg, majd oldalhajókkal bővítették. A háromhajós belsőben copf, illetve késő barokk berendezés látható.

komment
süti beállítások módosítása