Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Halálos adagú gyógyszert írhatnának fel a quebeci orvosok

2013. június 21. 18:56 - Andre Lowoa

Halálos adagú gyógyszer felírását engedélyezné az orvosoknak egy quebeci törvénytervezet.

Veronique Hivon, a kanadai szövetségi állam egészségügyi minisztere június 12-én nyújtotta be törvényjavaslatát az orvosilag támogatott öngyilkosságról. A kezdeményezés szerint az orvos felírhatna halálos adagú gyógyszert azon mentálisan beszámítható állapotban lévő betegeknek, akik beleegyezésüket előtte többször megerősítették írásban. A kérést két másik orvosnak is jóvá kellene hagynia – írja a CNA.

A kanadai szövetségi kormány azonban leszögezte, hogy felülvizsgálja a quebeci törvénykezést, ha szükséges, mivel az eutanázia és a támogatott öngyilkosság a kanadai jogba ütközik. A kanadai parlament többsége nemrég vetette el a szövetségi jog ezen passzusainak módosítását.

Egy katolikus életvédő szervezet leszögezte: a javaslat a gyilkolás jogát adná meg az orvosoknak, az egyetlen méltóságteli megoldás az ilyen esetekre nem ez, hanem a palliatív ellátás.

Magyar Kurír

komment
süti beállítások módosítása