Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Kilenced az engesztelő kápolnáért és az engesztelők egységéért

2013. április 11. 09:58 - Andre Lowoa

Megalakult a Világ Királynője Engesztelő Mozgalom, és a vele szorosan együttműködő Világ Királynője Engesztelő Mozgalomért Alapítvány. Mindkettő a Katolikus Egyházzal egységben, annak keretein belül kíván munkálkodni az engesztelés szent ügyéért, és a Normafa közelében található Szent Anna réten az engesztelő kápolna felépítéséért. Örvendetes, hogy ennek az ügynek az érdekében sok honfitársunk megmozdult, és magáénak érzi.

Az engesztelés, a kiengesztelődés, és az engesztelők közötti egység egymástól elválaszthatatlan. Jézus azért jött el, hogy engesztelő szenvedésével, halálával kiváltson minket a Sátán rabságából, és annak befolyásától szabaddá tegyen minket. Igazi, mások üdvösségén munkálkodó engesztelő csak az lehet, aki életében már személyesen is megtapasztalta a Sátán rabságából való szabadulást. Ez a szabadulás egy folyamat. Megváltónk ígérete alapján az igazság megismerése tesz szabaddá minket: „Ha kitartotok tanításomban, valóban tanítványaim lesztek, megismeritek az igazságot, és az igazság szabaddá tesz titeket” (Jn 8,31-32). Jézus tanításának a megismerése, a benne való kitartás, megszilárdulás egy folyamat. Nemcsak az ő tanításában való elmélyedést jelent, hanem kitartó imádságot is.

Mindnyájunknak szükségünk van újra meg újra szabadító imádságra is: azoknak is, akik már régóta Jézus útján igyekeznek járni, azoknak még inkább, akik frissen figyeltek fel az engesztelő kápolna ügyére, az engesztelés fontosságára.

Az egységben mondott imának nagy ereje van. Április 13-án kezdjünk el egy kilencedet azért, hogy mindenki, aki a kápolna felépülését fontosnak tartja, felismerje megkötözöttségeit, megszabaduljon a Sátán manipuláló befolyása alól, a teljes igazság ismeretére jusson. Azért is imádkozzuk ezt a kilencedet, hogy a kápolna felépülésének az útjából háruljon el minden akadály. És azért is imádkozzunk, hogy akik ezt a kápolnát akarják, azok egymással is egységben legyenek.

Minden nap imádkozzuk el a Szabadító rózsafüzért. Jézus nevében van a szabadulás. Hittel ejtsük ki minden alkalommal Jézus Szent Nevét. Meneküljünk a Szűzanya Szeplőtelen Szívének az oltalmába! Ő a Világ Győzelmes Királynője, az az Asszony, aki széttiporja az ősi kígyó fejét. A sötétség erői elleni küzdelmünk csak a mennyei seregek vezérének, Szent Mihály arkangyalnak a segítségével lehet hatékony. Imádkozzuk el ezért minden alkalommal, a hozzá szóló imát is!

1.       Keresztvetés

2.       A Szentlélek segítségül hívása (például a Jöjj, Szentlélek Úristen… kezdetű énekkel)

3.       Hiszekegy

4.       Bevezető:
Úr Jézus, Te azt mondottad: „Ha tehát a Fiú megszabadít titeket, akkor valóban szabadok lesztek (Jn 8,36). Ezzel a bizalommal fordulunk hozzád.

5.       A nagy szemekre mondjuk:
Jézus, akit Te megszabadítasz, az valóban szabad lesz!

6.       A kis szemek mindegyikére mondjuk:
Jézus, könyörülj rajtunk!
Jézus, gyógyíts meg minket!
Jézus ments meg minket!
Jézus, szabadíts meg minket!

7.       Oltalmad alá futunk, Istennek Szent Anyja, könyörgésünket meg ne vesd szükségünk idején, hanem oltalmazz meg minket minden veszedelemtől, mindenkor dicsőséges és áldott Szűz, mi Asszonyunk, mik közbenjárónk, mi szószólónk. Engeszteld meg nekünk Szent Fiadat, ajánlj minket Szent Fiadnak, mutass be minket Szent Fiadnak. Ámen.

8.       Szent Mihály arkangyal, védelmezz minket a küzdelemben! A Sátán gonosz kísértései ellen légy oltalmunk! Esedezve kérjük, parancsoljon neki az Isten! Te pedig mennyei seregek vezére, a Sátánt és a többi gonosz szellemet, akik a lelkek vesztére körüljárnak a világban, Isten erejével taszítsd vissza a kárhozat helyére. Ámen.

komment
süti beállítások módosítása