Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A KÉT TANÚ ( Jel. 11.3-Jel. 11.14)

2013. február 13. 17:32 - Andre Lowoa

A két tanú

 3"Két tanúmnak meghagyom, hogy szőrzsákba öltözve ezerkétszázhatvan napig hirdessenek bűnbánatot." 4Ők a két olajfa és a két gyertyatartó, amely a föld Urának színe előtt áll. 5Ha valaki ártani akar nekik, tűz csap ki szájukból, és elpusztítja ellenségeiket. Mert aki ártani akar nekik, annak így kell elpusztulnia. 6Hatalmuk van, hogy bezárják az eget, hogy küldetésük idején ne essen az eső. Hatalmuk van arra is, hogy a vizet vérré változtassák, és annyi csapással sújtsák a földet, amennyivel csak akarják. 7Amikor befejezik tanúságtételüket, a vadállat feljön a mélységből, harcra kel ellenük, legyőzi és megöli őket. 8Holttestük ott hever majd a nagyváros utcáján, amelyet átvitt értelemben Szodomának és Egyiptomnak neveznek, ahol Urukat is keresztre feszítették. 9Holttestüket sokan fogják nézni a népek, törzsek, nyelvek és nemzetek közül három és fél napon át, nem engedik, hogy tetemüket sírba tegyék. 10Ezen a föld lakói ujjonganak és vigadnak, és örömükben ajándékot küldenek egymásnak, hiszen ez a két próféta gyötrelmére volt a föld lakóinak. 11De három és fél nap elteltével az Istentől az élet lehelete szállt beléjük, és talpra álltak. Akik látták őket, azokat nagy félelem fogta el. 12Az égből hangos szózat hallatszott: "Gyertek fel ide!" S ellenségeik szeme láttára egy felhőn fölszálltak az égbe. 13Abban az órában heves földrengés támadt, a város tizedrésze romba dőlt, a földrengés következtében hétezer ember meghalt, a többit pedig félelem fogta el, és dicsőséget zengtek az ég Istenének. 14Elmúlt a második jaj, de hamarosan itt lesz a harmadik.

A hetedik harsonaszó

 15A hetedik angyal is megfújta a harsonát. Nagy szózatok hallatszottak az égben: "Urunk és Fölkentje megszerezte az uralmat a világ felett, és uralkodni fog örökkön-örökké!" 16Ekkor a huszonnégy vén, aki az Úr színe előtt a trónuson ült, arcra borult, és imádta az Istent: 17"Hálát adunk neked, mindenható Urunk, Istenünk, aki vagy és aki voltál, mert átvetted a főhatalmat és uralkodol. 18A népek ugyan felbőszültek, de eljött haragodnak és a halottak fölötti ítélkezésnek ideje. Jutalmazd meg szolgáidat, a prófétákat, a szenteket és akik félik nevedet, a kicsiket és a nagyokat egyaránt! A föld megrontói meg pusztuljanak!" 19Megnyílt az égben az Isten temploma, és láthatóvá vált a szövetség ládája a templomban. Erre villámlás, égzengés, földrengés és nagy jégeső támadt.




Magyarázatok

 


Jel 1,1 - Jel 22,21

BEVEZETÉS A JELENÉSEK KÖNYVÉHEZ

A könyv görög neve "Apokalypsis", ami annyit jelent, mint kinyilatkoztatás. Meg kell azonban jegyeznünk, >>




Jel 11,3 - Jel 11,14

A két tanú bemutatja az evangélium diadalát az antikrisztuson. A két tanúban sokan Mózest és Illést látják, mint akik jelen voltak az Úr színeváltozásakor. Az indítást a két tanú szerepléséhez a két olajfa és a gyertyatartó (Zak 4,3.11) adja. Vannak, akik Hénochot és Illést látják bennük, mint akiknek a zsidó felfogás szerint a Messiás második eljövetele előtt kell megjelenniük. Különben a zsidó törvények szerint legalább két tanúra van szükség, hogy valami jogilag bizonyossá váljék. A két tanú jelenti az Egyház hivatalos tanítói hatalmát. A két tanúnak a megadott időben semmi baja sem történhetik, vagyis az Egyház tanítói működését nem lehet megakadályozni. Csak a világ végi üldözéskor szűnik meg a két tanú szereplése, sőt meg is ölik őket. A nagy város Jeruzsálem, mert itt feszítették keresztre Krisztust Szent János szemében Jeruzsálem a nagy Hitehagyott volt, és még élénk emlékezetében volt a város 70-ben bekövetkezett pusztulása.


Jel 11,15 - Jel 11,19

A hetedik harsonaszó megfúvásakor János az égben van, és látja a világtörténelem diadalmas befejezését. Istennek és Fölkentjének megkezdődik az örök uralma, ezért borul le a huszonnégy vén. A fejezet utolsó versével kezdetét veszi a "könyvecske" (10,2) ítéletének végrehajtása. Isten irgalma abban nyilvánul meg, hogy hívei számára megnyílt az égi templom. Az ítélet végrehajtását villámlások, égzengések vezetik be.

komment
süti beállítások módosítása