Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Áldottak az irgalmasok

2012. január 04. 09:16 - Andre Lowoa

“Boldogok (áldottak) az irgalmasok: mert ők irgalmasságot nyernek.” (Máté 5,7) Irgalmasnak lenni azt jelenti, hogy jót adunk valakinek, bár nem érdemli meg. Bárki tud olyat adni az embereknek, amit megérdemelnek. Ahhoz, hogy valaki úgy adjon jót másnak, hogy azt nem érdemli meg, Jézussal teljes emberre van szükség.

A bosszú ezt mondja: “Rosszul bántál velem, ezért én is így fogok viselkedni veled.”
A kegyelem így szól: “Rosszul bántál velem, ezért megbocsátok neked, felépítelek téged, és úgy bánok veled, mintha soha nem sértettél volna meg.”

Milyen áldás az, ha irgalmasságot tudunk adni és kapni! Irgalmasnak lenni azt jelenti, hogy meglátjuk a miértet a tények mögött. Más szóval, az irgalom nem csak azt látja, amit valaki tesz, hanem megpróbálja megérteni, hogy miért tette.

Az, hogy irgalmasak vagyunk, nem jelenti, hogy nem törődünk a dologgal. Azt jelenti, hogy megbocsátóan és megértően kezeljük azt.

Isten kegyelmes hozzánk, és lehetőséget ad nekünk, hogy áldottak legyünk azáltal, hogy kegyelmet adunk másoknak.

Előfordul, hogy szükséged van Isten vagy valaki más irgalmára? Természetesen erre gyakran van szükségünk. A legjobb módja annak, hogy kegyelmet nyerjünk, az az, ha mi is gyakran vagyunk irgalmasok másokhoz.

Ha ítéletet vetsz, azt is aratod. Legyél irgalmas, és irgalmat nyersz.

Ne felejtsd el, azt aratod, amit vetettél. Legyél irgalmas! Legyél áldott!

 

Imádkozz így:

 

“Atyám, köszönöm a kegyelmedet. Elfogadom azt hit által, és elhatároztam, hogy én is irgalmas leszek másokhoz. Jézus nevében, ámen.”

komment
süti beállítások módosítása