Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Három igazságot jelentett ki

2010. július 21. 20:03 - Andre Lowoa

  1. A sátán kötözte meg;
  2. Fel kellett oldani a kötelékből és
  3. Azért kellett feloldani, mert Ábrahám leánya.

Igen, - mondják - a gyógyulás csak a zsidó népet illeti meg. (Valahányszor előjössz egy Igével, ami fizikai, vagy anyagi jólétet, vagy valamilyen más áldást ígér, valaki azt fogja mondani: - Ez csak a zsidókra vonatkozik.) Álljunk meg egy percre!

Menjünk vissza a Galáta 3:13-14-hez: „A Krisztus váltott meg minket a törvény átkától, átokká lévén érettünk; mert meg van írva: Átkozott minden, aki fán függ; Hogy az Ábrahám áldása a Krisztus Jézusban legyen a pogányokon, hogy a Szellem ígéretét elnyerjük hit által.” Most nézzük meg a 29. verset: „Ha pedig a Krisztuséi vagytok, tehát az Ábrahám magva vagytok, és ígéret szerint örökösök.”

A Krisztusé vagy? Tudod, hogy ez nem azt jelenti, hogy Ábrahám fizikai magja, fizikai utódja vagy. De ha a Krisztusé vagy - ha újjászülettél -, akkor Ábrahám szellemi magja vagy, és akkor az örököse is vagy, ígéret szerint. Most nézzük meg a 7-es verset: „Értsétek meg tehát, hogy akik hitből vannak, azok az Ábrahám fiai.”

Jézus azt mondta: Ezt az asszonyt ki kellett oldozni a betegségéből, mert Ábrahám lánya. És Isten ma is ugyanezt mondja: Ti, Ábrahám (szellemi) fiai és lányai, nem kellene megkötözve lennetek betegségtől és fájdalomtól. Nektek szabadoknak kellene lennetek. Hála érte Istennek, Jézus azért jött, hogy kiszabadítson a sátán kezéből, a bűnből és a betegségből, mert Jézus váltott meg minket a törvény átkától. (Gal. 3:13) Hogy megtudjuk, mi a törvény átka, vissza kell mennünk a törvényekhez, az 5Mózeshez a Bibliában. Itt láthatjuk, hogy a szegénység, a betegség és a szellemi halál a törvény átka. Isten szövetséget kötött Izráel gyermekeivel, amikor úton voltak az Ígéret Földje felé, az Egyiptomból való kiszabadulás után. Isten figyelmeztette őket, ha nem az Ő törvényei szerint járnak, és nem tartják be az Ő parancsolatait, akkor átkok és szenvedések következnek rájuk. (5Móz. 28:15-68)

komment
süti beállítások módosítása