Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

KILENCED A MAGYAROK NAGYASSZONYÁHOZ Magyar Szentjeinkkel – Harmadik nap - Szent László király

2006. január 12. 10:10 - Andre Lowoa

III. NAP – Szent László király 

laszlo_260.JPG     1046 körül született Lengyelországban, I. Béla magyar király és Richeza lengyel hercegnő házasságából. Édesapjától a lovagi erényeket, és a nemes elveket örökölte, anyjától az erős katolikus hitet és a mély vallásosságot.

Unokatestvére, Salamon bukása és a jó király, Géza bátyja halála után, 1077-ben ő lett Magyarország királya.     

Szent István halála után Magyarországot trónviszályok szabdalták, idegen támadások sújtották, megromlottak a közerkölcsök, és újra elterjedtek a pogány babonák. Szent László igazságos, szilárd jellemével megoltalmazta az országot a barbár veszedelemtől és a nép keresztény hitéletét, megerősítette.  A foglyokat megkereszteltette, megszelídítette, és hazánkba telepítette. Országunk védőbástya lett Európa számára a Kelet hordái ellen. Helyreállította a belső rendet. Uralkodása alatt a nép békét élvezhetett.

Sorra alapította a püspökségeket (Nagyváradon és Zágrábban), apátságokat, templomokat. Példás családi életet élt. A kiengesztelődés útján járt, megbocsátott ellenségeinek. Szent István, Szent Imre és Szent Gellért ereklyéit oltárra emelte, neki köszönhetjük szentté avatásukat. Mély Isten kapcsolata, imaélete volt.

1095.július 29-én halt meg, 50 éves korában. Nagyváradon temették el.

Halála után a sírjánál csodák történtek. 1192. június 27-én az egyház szentté avatta.

Imádság: 

Szent László király, legendás hősünk!

Te nemzetünket megmentetted a súlyos veszedelmekből, belső és külső támadásoktól.  Kérünk, légy közbenjárónk Nagyasszonyunknál.

Segíts, hogy népünk hite újjászülessen, s hogy megerősödjünk az evangéliumi életben!

Imádkozz a káromkodás és csalás bűneinek megszűnéséért.

Irgalmasságoddal mutass utat, hogy mi is meg tudjunk bocsátani az ellenségnek.

Példás családi életeddel tanítsd a magyar családokat a helyes életre, a szeretetre, kölcsönös megbocsátásra és összetartásra. Imádkozz, hogy a házastársak kitartsanak egymás mellett jóban és rosszban, és ne engedjenek az ördög cselvetéseinek.

Kérd számunkra a bátorság erényét, derűs szemléletet, mély Isten kapcsolatot, és a keresztény hitben való hűséges kitartást.

Békeszerző, egységet teremtő, könyörületes és igazságos Királyunk! Imádkozz velünk a Boldogasszonyhoz!  Ámen. 

Miatyánk, Üdvözlégy, Dicsőség...

Magyarok Nagyasszonya: segíts meg minket!

Üdvözlégy kegyelmes Szent László király!

Magyarországnak édes oltalma,

Szent királyok közt drágalátos gyöngy,

Csillagok közt fényességes csillag.laszlo_2_530_1.jpg

 

komment
süti beállítások módosítása