Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

KILENCED A MAGYAROK NAGYASSZONYÁHOZ Magyar Szentjeinkkel – Második nap - – Szent Imre herceg

2006. január 11. 10:08 - Andre Lowoa

II. NAP – Szent Imre herceg  

maria_orszaga_allamalapitas_unnepeszent_istvan_kiraly_magyarorszag_fovedoszentje_260.jpg     István király és Gizella legifjabb gyermeke, 1007-ben született, Székesfehérvárott. Szülei egyházi pályára szánták, mivel bátyja, Ottó herceg volt a magyar trón várományosa. Eleinte édesapja tanította, 7 éves korától azonban Szent Gellért püspökre bízta oktatását. Ő oltotta belé a Szűzanya iránti tiszteletet, szeretetet.

Imre herceg kedvessége, jósága és tisztasága, mély imádságos élete feltűnt a királyi udvarban. Egy éjszaka, szolgája kíséretében a veszprémi Szent György templomba ment imádkozni. Azon gondolkodott, mit is ajánlhatna fel Istennek, amivel örömet szerezhetne Neki. Hirtelen vakító fényesség töltötte be a templomot, és felülről jövő égi szózatot hallott:

„Gyönyörű dolog a szüzesség! Légy szűz, testben és lélekben! Ezt ajánld fel és ebben az elhatározásodban légy állhatatos!”

Imre még ott, abban az órában örök szüzességet fogadott.

Ottó bátyja váratlan halála után ő lett a trón várományosa. Atyja kívánságára a neki szánt lengyel király leányát feleségül vette. Ám fogadalmának titkát megosztotta ifjú hitvesével, és megkérte, hogy testvérként éljenek együtt. Felesége méltó volt hozzá: szeretetből beleegyezett kérésébe.

Imre herceget, az ország kormányzásának átvétele előtt, 24 évesen, váratlanul vadászszerencsétlenség érte és 1031. szeptember 2-án meghalt.

„Elragadtatott, hogy a gonoszság el ne változtassa értelmét…,mert kedves volt Istennek az ő lelke.” (Bölcs 4,10-14)

1083.november 5-én avatták szentté.

Imádság: 

Szent Imre herceg!

Hozzád fordulunk a világnak ebben a sötét és zavaros torzulásában, amikor az erkölcs, a tiszta élet, sokak számára nem érték többé.

Könyörögj értünk a Szent Szűznél, akit oly nagyon szerettél, s akinek virágoskertjében tündöklő, illatos liliommá lettél. Kérd Őt ifjúságunk tisztaságáért,  hogy adja meg számukra a felismerés ajándékát, és szívükbe a tiszta élet utáni olthatatlan vágyat. Légy szószólónk Istennél, hogy magyar ifjúságunk kiemelkedhessen a bűnből, eljuthasson olyan erkölcsi magaslatokra, hogy példaként állhasson a nemzetek előtt.

Esd ki számunkra a Boldogasszonynál a mély hitet és a jóban való állhatatosságot!

Kérünk, imádkozz velünk Nagyasszonyunkhoz, hogy Isten hívására azonnali igennel tudjunk válaszolni, s hogy a hit útján következetes hűséggel legyünk képesek előre haladni.

Hadd legyünk mi is tiszták, hősök, szentek! Ámen.

Miatyánk, Üdvözlégy, Dicsőség...

Magyarok Nagyasszonya: segíts meg minket!

Szent Imre herceg, Magyarország éke,

Szűz tiszta élet legszebb mintaképe,

Serdülő ifjak pajzsa, menedéke,

Könyörögj értünk.

Gyöngy volt a lelked, tiszta mind a sírig,

Mint liliomszál, amely csak most nyílik,

Oly csillag voltál, mely csak égre nyílik.

Könyörögj értünk.

 Jó magyar népünk alighogy megtére,

Már oly szép gyöngyöt termett Árpád vére,

Hogy még az ég is óhajtozott érte.

Könyörögj értünk.szent_imre_530.jpg

 

komment
süti beállítások módosítása