Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Barnabas Nwoye kapott Urunk Jézus Krisztus által

2004. július 09. 08:55 - Andre Lowoa

„Legyetek hát tökéletesek, amint mennyei Atyátok tökéletes!” (Mt. 5:48)

 

 

A TÖKÉLETESSÉG ÖTÖDIK SZINTJE

AZ ÉBERSÉG ÉS A TUDATOSSÁG SZINTJE

 

2004. július 6.

„Boldog vagyok, hogy július havában hozzátok küldtek engem. Én vagyok Brigitta az Élő Isten szolgája. Barátaim, Jézus szeret titeket, mindig rátok gondol. Szemeit mindig azokon tartja, akiket Vére árán megváltott. Engedjétek, hogy megtaláljon titeket. Vigasztaljátok és szeressétek Őt.

Krisztus barátai, mily szerencsések vagytok, hogy megláthatjátok azokat a gyönyörű tanításokat, amelyeket a Menny nektek ad. Jézus kiveti rátok hálóját, hogy kifoghassa szereteteteket. Nagy szentekké akar tenni titeket. Ó engedjétek, hogy megragadjon most titeket! Engedjétek, hogy kifogjon titeket, amíg ifjak vagytok. Ifjúnak lenni annyit tesz, mint ifjú szeretőnek lenni, ami a szeretet érintetlen szívét jelenti. Szüksége van rátok most! Szüksége van a szeretetetekre!

Ma azért jöttem, hogy leckét adjak nektek a tökéletesség ötödik szintjéről. Ez az Éberség és Tudatosság szintje. Ez a spiritualitás legkritikusabb szintje. Mindazok, akik túlélik ezt a szintet, meglátják, hogy a gyermek eléri a gondolkodás és az érvelés korszakát. Bármilyen bűnt is kövesen el, azzal neki kell elszámolnia.

Világosság gyermekei, figyeljetek és tanuljatok. Az Isten mindig engedélyt ad gyermekeinek, hogy átmenjenek ezen a szinten. Ő az, aki visszavonja oltalmazó kegyelmét és megengedi, hogy próbára tegyenek a bűnös világ hullámai. Meg akarja határozni szereteteteket azáltal, hogy felnyitja szemeteket arra, amiből legtöbbetek van, hogy szeressétek Őt. Ezen a szinten mindig megismerteti barátaival a múltat és bemutatja nekik a jövő nehézségeit és akadályait. Ezt azért teszi, hogy megmentsen titeket önmagatoktól.

Tudnotok kell, ha hatalmába kerít titeket, és erőt vesz rajtatok a szégyen múltatok miatt, akkor nélkülözni fogjátok Krisztusotokat. Ha most, amikor magatokat bölcsnek hiszitek, tartalékolni kezditek erőtöket, és visszavesztek áldozathozatalaitokból, akkor idővel egyre gyengébbek, és gyengébbek lesztek, és amit meg akartok takarítani, az haszontalan dolgokra vész el, s hiábavalóságoknak áldoztok.

Ahhoz, hogy legyőzzétek ezt a korszakot, ne bánjátok meg a múlt egyetlen áldozathozatalát sem, mert azokat mind elfogadta Isten. Egyetlen jövőbeli Istennek nyújtott áldozat sem nagyobb azoknál. S valóban, azok az áldozatok az oszlopok, melyek erőt adnak, és életben tartanak titeket a szeles és esős napokban. Ne csökkentsétek az Istennek nyújtott áldozataitok számát. Találjatok rá időt és alkalmat, hogy megtegyétek azokat, miközben hiteteket szilárdan őrzitek. Ne próbáljátok megmenteni életeteket! Engedjétek meg Istennek, hogy Ő tegye meg azt nektek! Ne növekedjetek büszkeségben és gőgösségben, mert mindaz, aki öntelt soha nem jut tovább erről a szintről. Biztosan el fognak bukni, mert semmit nem tanultak. Könyörgöm hozzátok, keressétek Isten szeretetét. Tanuljatok sokat Róla ezen a szinten. Fedjetek be mindent imával! Krisztus mindig a segítségetekre siet majd. Ő áldjon meg titeket, s én távozom tőletek.”

ELMÉLKEDÉS

Jel.2:2-4: 2Tudok tetteidről, fáradozásaidról és kitartásodról. Tudom, hogy nem tűröd a gonoszokat: próbára tetted, akik apostolnak mondják magukat, noha nem azok, és hazugnak találtad őket. 3Hűséges is vagy, szenvedtél a nevemért, és nem fáradtál bele. 4De van egy kifogásom ellened, az, hogy kezdeti szeretetedtől eltértél.

Elfelejtettétek az első szeretetetek örömét és békéjét? Elfelejtkeztetek a mennyország szándékáról? „Szem nem látta, fül nem hallotta, emberi szív föl nem fogta, amit Isten azoknak készített, akik szeretik őt.”

Ennek a szintnek nagy előnye számunkra, hogy lehetőséget biztosít nekünk, hogy felismerjük hová fektettük le hitünk alapját. Azok, akik ezt az alapot csodákra fektették le, többé már nem látnak csodát. Azok, akik hitük hatalomra és tekintélyre alapozták, többé már nem bírnak jogosultsággal, sem kötelező erővel. Azok, akik lelkiségüket arra alapozták, amit önmaguk képesek véghezvinni, többé nem rendelkeznek már azzal az erővel, ami a munkálkodáshoz szükséges. Úgy tűnhet, mintha Isten visszavonta volna mindazt a kegyelmeit, amely a munkát könnyűvé, s a hűséget és az odaadást édessé tehetné.

„Őrizzétek meg a rátok bízott kincset”, a hivatásotokért érzett lelkesedést, a küldetésetek iránti buzgalmat, az ima iránt érzett szeretetet, amelyet megéreztetek, mikor először ajánlottátok magatokat Isten szolgálatára. Vessétek ki magatokból a hiábavaló gondolatokat, amelyek a múlt erőfeszítéseire emlékeztetnek titeket, különben elnyel titeket a múlt dicsősége. Amilyenek most (a jelenben) vagytok, olyan vagytok az Isten színe előtt is, vagyis nem a múlt, hanem a jelen emberei vagytok.

Minden szenvedés, amely izzásban tartja a lángot ezen a szinten, előbb vagy utóbb elvezet egy mélyebb találkozásra Krisztus szeretetével. Ez a szint nem minden esetben nyúlik hosszúra. Ahogy Szent Brigitta is mondta, Krisztus hamar a segítségükre siet azoknak, akik életben tartották az első szeretetüket. Értük jön, eljegyzi magéval őket, s kegyelmének magasabb fokára viszi el őket.

Krisztus:

„Gyermekeim, soha nem hagyok el senkit, aki ezen a szinten van, habár megengedem, hogy próbára tétessék azért, hogy megerősödjön. Gyermekeim, azt akarom, hogy ismerjetek, és tudjátok, ki vagyok. Tudjátok meg, hogy én vagyok a Keresztre Feszített Szeretet. Jöjjetek, és menjünk együtt, kövessetek engem a szeretet palotájába. Ott megmutatom nektek, hogy ki vagyok. Megáldalak titeket az Atya, a Fiú, és a Szentlélek nevében. Ámen”

IMA:

Irgalmas Istenem, ne hagyj engem árván a siralom völgyében. Esdeklem hozzád, Krisztus kínszenvedéseinek érdemeire hivatkozva a szegény bűnösök megtéréséért, de különösen a saját megtérésemért. Vonzd magadhoz lelkem minden erejét! Lobbantsd lángra szívem a Te szereteted legtisztább és leghevesebben izzó ajándékával. Tartsd meg ennek a tűznek lángjait mindaddig, míg Szereteted teljesen el nem emészt! Atyám, ezt a mi Urunk, Jézus Krisztus nevében kérem tőled! Ámen

 

A TÖKÉLETESSÉG HATODIK SZINTJE

A SZERETET IGAZ BARÁTAINAK SZINTJE

 

2004. július 7.

„Az Úr áldása legyen veletek, szeretete növekedjen bennetek, hogy képesek legyetek Őt viszont szeretni. Nővéretek vagyok, Teréz, akit ti a gyermek Jézusról neveztek. Örömteli ez a nap, mert Jézus elküldött hozzátok, hogy tanítást adjak nektek, a tökéletesség hatodik szintjéről, melyet én a Szeretet Igaz Barátainak szintjének nevezek. A Szeretet igaz barátai azok, akik már megízlelték a Szeretet szeretetének édes kelyhét. Megpillantották már Krisztus valódi személyét, és még mindig arra vágyakoznak, hogy az igaz Szeretet barátai legyenek.

Krisztusban kedves barátaim! Krisztus akkor választott ki engem, amikor még semmit sem tudtam. Az Ő szeretete gondomat viselte bűnös voltom ellenére. Fiatal koromban kézen fogott, és amikor segítségre szorultam, úgy bánt velem, mint egy édesanya. Gondoskodott rólam és megerősített engem. Amikor semmi mást nem tudtam, csak enni, Ő táplált engem. Gyámoltalan napjaimban, amikor még mindig nem tudtam mást, csak mindent magaménak akartam tudni, Ő megóvott és oktatott engem. Krisztus szeretete mindig beárnyékolt, noha én nem ismertem Őt.

Isten gyermekei, ugyanígy történnek mindezek a dolgok azokkal, akik a tökéletesség szintjeit járják végig. Isten szerető gondoskodása, amely megnyilvánul a tökéletesség eddigi szintjein, nem engedi meg, hogy Krisztus igaz természetét megláthassátok. Ezen szint előtt, az egyetlen dolog, amit biztosan tudtok, hogy mik a materiális szükségleteitek, és csak az üres erőt, hatalmat ismeritek és az értéktelen csodákat. Krisztus mindig kielégíti szükségleteiteket azért, hogy az Ő szeretetéhez közelebb vonzzon titeket.

Emlékezzetek az első szintre, az első szeretet szintjére. Gondoljatok a második, vagyis a csodák korszakára, a harmadik, vagyis a hatalom és a tekintély szintjére, a negyedik kreativitás szintjére, s végül a kritikus éberség korszakára. Mindezeken a szinteken a testi szükségleteitek szemével látjátok Istent. Az ember nem képes a materialista dolgokon túlra tekinteni. Nem tudják, hogy léteznek értékek azon túl is, amit szemükkel látnak.

Az ötödik szinten az Isten megengedi az embernek, hogy megtapasztalja az első megdöbbenést. Megengedi, hogy felfedezze az ember saját életútjának jelen állapotát. Ezen a szinten az emberek megbánják az elmúlt évek hibás tetteit és beismerik annak bűneit. Az utazás (a tökéletességre vezető út szintjein való feljebbjutás) ezen a szinten lehetetlennek tűnik. Isten az, aki megengedi az embernek, hogy mindezeket a dolgokat lássa, hogy megmentse őket saját maguktól.

Krisztus barátai! Láthatjátok, hogy ezen a szinten Jézus gyorsan a segítségére siet barátainak, hogy megmentse őket, és elvigye őket Isten szeretetének jelenlétébe. Érdekes dolgok történnek, mivel Jézus bezárja az ajtót az értéktelen és földi csodák előtt, de megnyitja a mennyei csodák és értékek előtt. A szeretetnek ezen a fokán Jézus felfedi az Ő igaz, valódi természetét. Jézus mint a Szeretet nyilatkoztatja ki önmagát barátainak, s felfedi hogy a Szeretet Kereszt, és a Kereszt megváltás és üdvösség.

Sokan Isten gyermekei közül harcolni kezdenek Vele a Szeretet ezen fokán. Néhányan betörik az ajtót és visszafutnak a haszontalan dolgok világába. Mások azonban még mindig követik Krisztust és megízlelik az Ő szeretetét. Mindazok, akik követik Krisztust és belépnek a tökéletesség hatodik szintjére, felfedezik a szeretet édességét és az igát, melyet a szeretet helyezett a vállukra, könnyű elviselniük.

Isten gyermekei! Ez az a szint, ahol elérhető a tökéletes szeretet. Amikor azt mondom, hogy tökéletes szeretet, úgy értem, hogy a szeretet, amely nem ragaszkodik a saját önelégültségéhez. Az első szeretetben az ember ahhoz a szeretethez ragaszkodik, amit viszonzásul kap attól, akit szeret, de ebben a tökéletes szeretetben az ember arra gondol, hogy mit ajánljon fel annak, akit szeret. Az első szeretet leginkább az anyai szeretethez hasonlít, amely megtanít arra, hogyan szeressünk, de a tökéletes szeretetben az ember Krisztusra tekint, és Ő a szeretet egyetlen igaz példaképe, aki megtanít arra, hogy valójában hogyan szeressünk.

Nekik ezen a szinten Krisztus feltárja, hogy a szeretet öröme az áldozatból fakad. Megtanítja nekik, hogyan szeressék azokat, akik keresztre feszítik a Szeretetet. Akik növekedni akarnak hitben ennek követését könnyűnek találják. S valóban, ez az a pont, ahol elkezdődik a tökéletességre vezető utazás, és mostantól kezdve minden, amit tesznek, sokszoros kegyelemmel válik áldottá. Most hát távozom tőletek, ezzel a kis tudással magatokra hagylak, később majd sokkal többet fogtok tudni.”

ELMÉLKEDÉS

Ezen a szinten, mikor több áldozathozatalt vállalunk, az Isten elülteti az ember lelkében az isteni szeretet kegyes fáját. Ez a misztikus fa, ahogyan a többi fa is teszi, növekszik gyökérzetével, törzsével, ágazatával, leveleivel, virágaival és gyümölcseivel.

A fa gyökérzete: azok erények, melyeket a szeretet maga szerez meg, s kilenc ilyen legfőbb erényből áll.

  1. valódi bűnbánat és a szentségek gyakori vétele
  2. a parancsok és szabályok betartásának kegyelme
  3. Istenfélelem kegyelme
  4. az önmegtartóztatás kegyelme
  5. az elcsendesedés és a bűnre vezető alkalmak elkerülésének kegyelme
  6. az elmélkedés kegyelme
  7. alázatosság kegyelme
  8. engedelmesség kegyelme
  9. felebarátaink szeretetének kegyelme

A fa törzse: a minket körülölelő isteni Akarat kegyelme.

Az ágazat: az élő hit kegyelme, mellyel az ember anélkül képes belenézni az Igazság Napjába, hogy az elvakítaná; valamint az isteni védelembe vetett hit, mellyel még a hányattatások közepén sem csügged el. A buzgó vágy és a szilárd elhatározás, valamint egyéb belső megnyilvánulások kegyelme, amely folyamatosan az igaz szeretet elérésé felé vezérel. S végül az állhatatosság kegyelme a fa alá ültetve található.

A levelek: ingyen kapott új kegyelmek, úgymint a belső édesség és öröm, a lelki boldogság, a gyengédség, vagy a könnyek, elragadtatás, extázis. A levelek a fa díszei, és segítenek megérlelni a gyümölcsöket.

A virágok: a dolgos és hősies erények, amelyeket a szerető lélek terem.

A gyümölcsök: azok a megpróbáltatások, szenvedések, üldöztetések, melyeket az ember türelemmel visel el, amikor megengedi azokat Isten az életükben, vagy amiket önként vállalnak, csakhogy jobban szolgálhassák Őt, vagy követhessék Jézus Krisztust az ő szenvedésében is.

Ez a Szeretet Igaz Barátainak szintje. Itt kezdődik a szeretet szent jegyessége, az emberi lélek jegyessége, mély egyesülése az Istennel. „A szerelmem! Nézzétek, ő jön ott, ugrál a hegyeken és szökell a dombokon! 9Szerelmem olyan, mint a gazella, a fiatal szarvas a hasonmása. Nézzétek, már itt áll házunk falánál, benéz az ablakon, nézelődik a rácson át. 10Aztán köszön, s így szól szerelmesem: 10Kelj föl, kedvesem, gyere szépségem! 11Nézd, elmúlt a tél, elállt az eső, elvonult. 12A föld színén immár virágok nyílnak, itt van a szőlőmetszés ideje, és gerlice hangja hallatszik földünkön. 13Már színesedik az első fügetermés, hajtanak a szőlők s jó illatot árasztanak. Kelj föl, kedvesem, gyere szépségem! 14Sziklák hasadékában fészkelő galambom, rejtekhelyeden, a szirtek szegélyezte ösvényen mutasd meg arcodat, hadd halljam hangodat, mert szépen cseng a hangod, és bájos az arcod.”(Ének2.8-14)

Krisztus:

„Én vagyok az igaz Szeretet. Bárki, aki követni akar, hagyjon el mindent és kövessen. Mindazok, akik szeretettel követnek engem, az Én utamat könnyűnek találják majd. Meglátják majd, hogy Én jó vagyok. Megáldalak titeket az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.”

IMA:

Drága Megváltó Jézusom! Alázatosan könyörgök Hozzád, hogy vésd szívembe a Te keserű kínszenvedésed jegyét. Nyisd meg lelki szememet, hogy mindig a Te keresztutadat lássam. Segíts nekem, hogy az életem Golgotáját végigjárjam, egyesülve a Te szent kínszenvedéseddel. Fogadd el szerény szeretetem áldozatát, amit Neked, mint jegyesemnek adok. Jézus, Te légy az én mindenem! Ámen.

MEGHÍVÁS A TÖKÉLETESSÉGRE

A TÖKÉLETESSÉG HETEDIK SZINTJE

ISTEN ORSZÁGA IGAZ ÉRTÉKÉNEK SZINTJE

2004. július 8.

Látomásban láttam Isten egyik szentjét három kis kerub táraságában. Közelebb jött, és a szent így szólt:

„Mily áldottak mindazok, akik meghallják és hajlandóak elsajátítani a szentség üzenetét, övék lesz az életszentség. Isten országa eljön közétek. Lássatok, hogyan kíván átalakítani titeket Istenetek, tökéletességről szóló leckéket választott ki nektek és megbízta szentjeit, hogy tanítsa az övéit, akik versenyt futnak. Mily szerencsés ez a nemzedék! Mily áldottak a kicsinyek, akik meglátják az eljövendőket, és a nekik adatottak nagyságát! Többet gyűjtenek majd az élet eledeléből és élvezik majd a megváltás békéjét. Én vagyok Rita Isten szolgálója.

Krisztus barátai, a remény szerető üzenetével jöttem. Ez a tökéletesség üzenete. Ez a békesség üzenete. Ma nektek adom a leckét, amely a tökéletesség hetedik szintjéről szól, amelyet az Isten Országa Igaz Értéke Szintjének hívunk.

Krisztus barátai, ez a legédesebb szint a Krisztussal való második találkozáskor. A második találkozás alkalmával Krisztus fokozatosan ismerteti meg az Ő akaratát. Motiválja az embert, és annak életútját a Mennyországhoz vezető úthoz alakítja. A második találkozáskor az ember a megalázás kohójában érlelődik. Ezért a találkozás kezdetén, a hatodik szinten az ember ujja születik Isten igaz szeretetének kegyelméből. A hatodik szinten az ember megújul a tökéletes szeretet ajándékával, hogy szembe szegüljön az ötödik szint kellemetlen hullámának, amely megsebzi a szívet. Mindazok, akik megkapják a szeretetnek ezen ajándékát és megvalósítják a tökéletességnek ezt a szintjét, az igaz szeretet szintjében megkapják a tisztán látás kegyelmét. Az Isten meggyógyítja az ő lelki vakságukat, amely eltakarta előlük Isten Országának értékét.

Mindazok, akik meggyógyultak és képesek látni, elérték Isten Országa igaz értékének a szintjét. Ez a tökéletesség hetedik szintje. Az értékek meglátására való képtelenség, a jó dolgok megtételére való képtelenséget jelenti. Az érték a jóságban rejlik és a szentségben terem. Az igaz, tiszta szemek, amelyeket a tökéletes szeretet tisztított meg képesek látni Isten Országának értékeit. Egyetlen öntelt ember sem látja az értékes dolgokat. Az érték jelentése távol áll a gonoszoktól, de az egyszerűek és alázatosak a tenyerükben hordják azokat.

Krisztus barátai, mi az érték? Az érték mindaz, ami a kegyelemből terem az ember számára, ebben az életben, és az eljövendőben. Mind az, ami Isten kegyelmén kívül esik, veszendőbe hull ezen a szinten. A szeretet nyitja meg az emberek szemét az értékek iránt, hogy felismerje az értékek iránti szükségességet. Az ember ekkor meglátja, hogy szüksége van a kegyelmekre, és szüntelenül munkálkodni kezd a túlélés kegyelméért. Jézus boldoggá teszi követőit, és a szent remény öröme szilárdan tartja majd az embert a nehézségek napjaiban.

Krisztus barátai, mindazok, akik élvezik ezt a szintet, a szárazság óráiban nem száradnak ki. Útjukon nem fognak kétségbe esni.

Élvezzétek ezt a szintet azáltal, hogy tekinteteteket az értékekre szegezitek! Hajoljatok meg, és vegyétek föl ezeket az értékes kegyelmeket! Kutassatok az értékes dolgok iránt! Lássátok a bűn értéktelenségét és annak keserűségét, és fussatok a kedves életetekért! Fussatok, és ragadjátok meg az élet tökéletességének az értékét, az életszentséget. Élvezzétek annak a paradicsomi békességnek az édességét! Isten békéje mutatkozzon meg bennetek jobban ezen a szinten, amin Jézus megáld titeket. Most távozom tőletek.”

ELMÉLKEDÉS

Ez a korszak a lelki életben a kegyelem raktározás ideje. Ez az a korszak, amikor a koldus felismeri a kegyelem szükségességét. Többé már nem az anyagiasság követője, hanem szüntelenül kutatni kezdi Isten országának értéke után. Többé már nem szalaszt el egyetlen alkalmat sem, hogy meg ne ragadná a kegyelem érdemeit, s összegyűjtené azokat önmaga és az Egyház számára. Azokat a többlet érdemeket, értékeket pedig, amiket nem tud önmaga számára felhasználni, elraktározza az Egyház kincstárában. Ezeket az érdemeket Krisztus legfőbb érdemével egyesülve az Egyház használja fel, amikor bűnbocsánatot ad a híveknek.

Amikor Szent Pál felfedezte Isten Országának értékét, minden mást hiábavalóságnak tartott, azért, hogy elnyerje Jézus Krisztus érdemeit.

„1Egyébként, testvéreim, örüljetek az Úrban. Nekem nincs terhemre, hogy ugyanazt írjam nektek, titeket pedig megerősít. 2Óvakodjatok a kutyáktól, óvakodjatok a kontár munkásoktól, óvakodjatok a megcsonkítottaktól. 3A körülmetéltek ugyanis mi vagyunk, akik Isten Lelke szerint szolgálunk, akik Krisztus Jézusban dicsekszünk, 4s nem a testben bízunk, bár magam a testben is bizakodhatnék. Ha más úgy gondolja, hogy bizakodhatik a testben, én még inkább. 5Nyolcadnapra körülmetéltek, Izrael népéből, Benjamin törzséből származom, zsidó vagyok a zsidók közül. A törvény megtartásában farizeus, 6az Egyház üldözésében szenvedélyes, a törvény szerinti jámborságban feddhetetlen voltam. 7Ám amit akkor előnynek tartottam, azt Krisztusért hátránynak tekintem. 8Sőt Uramnak, Krisztus Jézusnak fönséges ismeretéhez mérten mindent szemétnek tartok. Érte mindent elvetettem, sőt szemétnek tekintettem, csakhogy Krisztust elnyerhessem és hozzá tartozzam. 9Hiszen nem a törvény útján váltam igazzá, hanem a Jézus Krisztusba vetett hit révén. Isten ugyanis a hit által tett igazzá, 10hogy megismerjem őt és feltámadásának erejét, de a szenvedésben is vállaljam vele a közösséget. 11Így hozzá hasonulok a halálban, hogy ezáltal eljuthassak a halálból a feltámadásra is. 12Nem mintha már elértem volna vagy már célba értem volna, de futok utána, hogy magamhoz ragadjam, ahogy Krisztus is magához ragadott engem. 13Testvérek, nem gondolom, hogy máris magamhoz ragadtam, de azt igen, hogy elfelejtem, ami mögöttem van, és nekilendülök annak, ami előttem van. 14Futok a kitűzött cél felé, az égi hivatás jutalmáért, amelyre Isten meghívott Krisztusban. 15Mi, a tökéletesek, gondolkodjunk így! Ha valamiben még másképpen gondolkodtok, Isten majd megvilágosít benneteket, 16de amit már elértünk, abban tartsunk ki. 17Testvérek, kövessétek a példámat mindnyájan! Nézzétek azokat, akik úgy élnek, ahogy példámon látjátok. 18Hiszen – mint már többször mondtam, most meg könnyek közt mondom – sokan úgy élnek, mint Krisztus keresztjének ellenségei. 19Végük a pusztulás, istenük a hasuk, azzal dicsekszenek, ami gyalázatukra válik, s eszüket földi dolgokon járatják. 20A mi hazánk azonban a mennyben van. Onnan várjuk az Üdvözítőt is, Urunkat, Jézus Krisztust. 21Ő azzal az erővel, amellyel mindent hatalma alá vethet, átalakítja gyarló testünket, és hasonlóvá teszi megdicsőült testéhez 1Ezért szeretett testvéreim, akik után vágyódom, örömöm és koronám: így álljatok helyt az Úrban, szeretteim!” (Fil.3,1-4,1)

„4Örüljetek az Úrban szüntelenül! Újra csak azt mondom, örüljetek. 5Méltányosságotokat ismerje meg mindenki! Az Úr közel van. 6Ne aggódjatok semmi miatt, hanem minden imádságotokban és könyörgésetekben terjesszétek kéréseteket az Úr elé, hálaadástokkal együtt. 7Akkor Isten békéje, amely minden értelmet meghalad, megőrzi szíveteket és értelmeteket Krisztus Jézusban.” (Fil.4,4-7)

Krisztus:

„Mindazok, akik felfedezik az Országom értékét, mindent elhagynak és követnek engem, mert meglátták, hogy az eljövendő napok öröme sokkal nagyobb lesz, mint a pillanatnyi állapot öröme. Az ilyen emberek békét lelnek az én utamban, én az ő csendes szívükben több értékes dolgot fedek fel. Nagyságot látnak ott, ahol mások semmisséget.

Ez készteti őket arra, hogy a jót válasszák a rossz helyett. Megáldalak titeket gyermekeim, akik a világgal harcoltok a tökéletesség ezen szintjén, hogy lássatok és megmeneküljetek, az Atya, a Fiú, és a Szentlélek nevében. Ámen.”

IMA:

Legdrágább Atyám, gyógyítsd meg kérlek az elmém és a szemeim vakságát. Had lássam meg azt az értéket, amelyet Fiadnak, Jézus Krisztusnak halála érdemelt ki nékünk. Nyisd meg szemeit, hogy lássam mindazt, ami a Te szemedben is értékes. Add meg nekem mindazokat a kegyelmeket, amelyek üdvösségemhez szükségesek. Mindezeket a mi Urunk, Jézus Krisztus nevében kérem tőled. Ámen

 

komment
süti beállítások módosítása