Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Borgáta-Egyházashetye

2017. július 05. 18:32 - Andre Lowoa

Borgáta 167 lakosú község a 84-es főközlekedési út mentén, Jánosházától északnyugatra, 11 kilométerre fekszik. A Kis Somlyó-hegy alatt elhelyezkedő település első okleveles említése 1356-ból származik. Neve azzal magyarázható, hogy a területen egy Apor nevű személy gátat épített. A falu két jól elkülönülő részre osztható. Az eredeti hagyományos szerkezetű település régi házaival kellemes látványt nyújt. A szezonálisan működő termálfürdőhöz csatlakozó a Kissomlyóval szinte összeépült részre a fürdőhelyi építkezés egyforma házai jellemzőek.
A nevezetes bortermő Kis Somlyó-hegyen látható a romantikus stílusban épített Boros-pince.

http://nyd.bloglog.hu/page/8/


Borgátai iskolakápolna









Egyházashetye 443 lakosú község, Jánosházától északnyugatra, 9 kilométerre fekszik. A nagyon rendezett, feltűnően szépen gondozott település kiemelkedő híressége Berzsenyi Dániel költő, akinek emlékhelyén a szülőházában, ma emlékmúzeum működik.
Látnivalói közé tartozik még a római katolikus plébániaház, az 1718-ban épült barokk római katolikus templom valamint a Szentháromság oszlop. Jelentős természeti értékei a jegenyenyárfasor és a gyurgyalagtelep.

http://nyd.bloglog.hu/page/8/



Szent Jakab-templom


A templom 1748-ban épült, barokk stílusban.



komment
süti beállítások módosítása