Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Kányavár-Páka-Pördefölde

2017. május 21. 08:41 - Andre Lowoa

Kányavár 170 lakosú község a 305-ös/Csömödér-Kistolmács/ vasútvonal mentén, Lentitől 20 kilométerre, délkeletre fekszik. A település nevének eredeti alakja feltehetően Kányafölde volt /1433/. A település aktív korban lévő lakóinak nagy része állattartással, mezőgazdasággal foglalkozik. A kányaváriak a millecentenárium évében emlékművet avattak a két világháború helyi áldozatainak emlékére, és felújították a haranglábat.

http://nyd.bloglog.hu/page/7/


Misézőhely






Páka 1299 lakosú község a 23-as/Rédics-Zalaegerszeg/ és a 305-ös/Csömödér-Kistolmács/ vasútvonalak mentén, Lentitől 10 kilométerre, keletre fekszik. Tény, hogy a mai Alsó-Válickának a középkorban Páka volt a neve, és ez a víznév vonódott át a torkolatánál lévő településre (1121/1420: minor Paca), tehát magyar helységnév.
A község híres szülötte Öveges József fizikus, piarista tanár.
A római katolikus templom műemlék jellegű.

http://nyd.bloglog.hu/page/7/



Szent Péter és Pál apostolok-templom




Csokma-hegyi Háromszentek-kápolna






Pördefölde 65 lakosú község Lentitől 21 kilométerre, délkeletre fekszik. Perdefeld nevének első említése 1389-ben keletkezett oklevélen található. Előtagja egy Pörde, Pörgye személynév, utótagja pedig a föld főnév, birtokos személyjeles alakja. Ebben a szerkezetben arra utal, hogy ki volt az a lakos, akiről elnevezték a környékbeliek ezt a települést.
Itt született Márfi Gyula jelenlegi veszprémi érsek.

http://nyd.bloglog.hu/page/7/


Jézus Szíve-templom




komment
süti beállítások módosítása