Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Bocfölde-Csatár

2017. május 20. 18:03 - Andre Lowoa

Bocfölde 1046 lakosú község a 740-es főközlekedési út és a 23-as/Rédics-Zalaegerszeg/ vasútvonal mentén, Zalaegerszegtől 6 kilométerre, délre fekszik. A falu első említése 1247-ben Buchfelde. A népesség az 1960-as évek végéig a mezőgazdaságban dolgozott, ezután sokan zalaegerszegi üzemekben vállaltak munkát.

http://nyd.bloglog.hu/page/6/


Szent József-templom



Hegyi Szent Antal-kápolna


A kápolnát 1988-ban szentelték fel.




Csatár 553 lakosú község Zalaegerszegtől 8 kilométerre, délre fekszik, a 74-es főközlekedési út szomszédságában. A település neve előszőr Chitary néven 1141-61-ben kerül megemlítésre. Fejedelmi/hercegi/királyi szolgálónépekre, pajzsgyártókra, fegyverkészítőkre utal, ennek szláv nyelvi megfelelője.
A római katolikus temploma román stílusban épült a XIII. században, 1738-ban barokk stílusban állították helyre, közelében barokk Nepomuki Szent János szobor és a XIX. század elejéről származó feszület. A műemlék jellegű templomkertben a kőkeresztet 1817-ben emelték.
A környéken állt a Márton comes által 1137-ben alapított bencés kolostor, melynek templomát 1149-ben szentelték fel. Ebből a kolostorból került az ausztriai Admontba a középkori magyar kódexművészet egyik legértékesebb alkotása, a Csatári Biblia.

http://nyd.bloglog.hu/page/6/


Szeplőtelen fogantatás-templom


alapítva: a XIV. században, újjászervezve 1756.

Petend-hegyi Urunk Mennybemenetele-kápolna


A kápolnát az itt remetéskedő Frater Nerbt Hilarius építette adományokból.1767-ben. A kápolna 18. század óta búcsújáró hely.


komment
süti beállítások módosítása