Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Kallósd

2017. május 07. 18:26 - Andre Lowoa

Kallósd 116 lakosú község, Zalaszentgóttól 10 kilométerre fekszik. A települést 1260-ban Kiskolusd, Kolus alakban jelölik. Nevének eredete bizonytalan, esetleg szláv eredetű. A Zala megye észak-keleti részében, szelíd dombok között megbúvó falucska lakói elsősorban mezőgazdasági tevékenységből élnek.
Körtemploma 8 méter belső átmérőjű, 1260 körül, román stílusban épített, Szent Anna tiszteletére szentelt római katolikus templom, mely a község ma is használt temetőjében áll a falu mellett. A XIX. században faépítménnyel bővítették. A magyar középkori kerek templomok közül az egyik legszebb. Belsejében csúcsíves ülőfülkék, a fából épített karzatra a falba épített lépcsőn lehet feljutni.

http://nyd.bloglog.hu/page/6/




Szent Anna templom

 

A település első írásos említése 1217-ből származik, ekkor a zalai vár birtokaként tartották számon. Körtemploma 1260 körül épült. A török időkben elpusztult a falu, temploma is elhagyatottá vált, a falu újratelepülése után fedezték fel az erdővel benőtt területen álló, nagyobb kárt nem szenvedett épületet.

A körtemplom 1260 körül, román stílusban épült. Belső átmérője 5,8 méter. Kívül féloszlopok tagolják, belsejében hat csúcsíves ülőfülke van, a fából épített karzatra a falba épített lépcsőn lehet feljutni.

komment
süti beállítások módosítása