Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Gelse-Gelsesziget-Kilimán

2017. május 06. 08:46 - Andre Lowoa

Gelse 1209 lakosú község Pacsától 13 kilométerre, délre fekszik a Pacsa-Nagykanizsa összekötő út mentén. A falu az Árpád-kor óta lakott terület, első okleveles említése 1280 körül: Guelse. A lakosság zöme kénytelen Nagykanizsán munkát vállalni vagy a második gazdaságban boldogulni.

http://nyd.bloglog.hu/page/6/


Sarlós Boldogasszony templom

 

Plébánia alapítva: XIV. században, újjászervezve 1716.

A templom felszentelve: 1786.





Gelsesziget 277 lakosú község Nagykanizsától 14 kilométerre, északra fekszik a Pacsa-Nagykanizsa összekötő út mentén. Először 1320-ban tesz említést a korabeli forrás Zigeth néven.

http://nyd.bloglog.hu/page/7/


Szent Mónika templom


A templom 1996-ban épült.




Kilimán 279 lakosú község, Nagykanizsától északra fekszik 15 kilométerre, a Nagykanizsa-Pacsai út mellett. A település közvetlen közelében 17-es/Szombathely- Nagykanizsa/ vasútvonal megy el. Már a középkorban lakott hely volt, ezt tárgyi emlékek bizonyítják. A források a XVIII. századig nem említik a helyiség nevét. A szájhagyományok szerint a falu határában állott egy palánkvár, a Kielman-szigeten. A szláv eredetű Kliman személynévvel azonosítják, amely a latin Clemens -Kelemen név megfelelője. A Principális-csatorna elkészülte után lecsapolták a mélyen fekvő, mocsaras nyugati részét, amely ma főleg rét és legelő, míg a keleti fele partosabb, lankás részét szántók foglalják el. A településnek van művelődési otthona, újonnan épült temploma. A lakosság gondolt az I. és II. Világháborús hőseire is. 1994-.ben a templom mellett készült el az emlékmű, melyen fekete márványtábla tartalmazza az elesettek nevét. A település gazdasági élete a mezőgazdaságra épül, ezen kívül egy-egy ipari és szolgáltató és két kereskedelmi vállalkozás működik Kilimánban.

http://nyd.bloglog.hu/page/6/


Nagyboldogasszony templom


A templom 1994-ben épült.




komment
süti beállítások módosítása