Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Börzönce-Zalaszentbalázs

2017. május 06. 08:44 - Andre Lowoa

Börzönce 92 lakosú község Nagykanizsától 22 kilométerre, északnyugatra fekszik. A települést egy 1261-ben keletkezett oklevél Berzencha néven említette. A falun keresztülfolyó pataknak valamikor Berzence volt a neve, ebből eredhet a település neve is.
A település nyugati dombvonulatán lévő szőlőhegyen található az 1454-ből származó Szent Lőrinc kápolna, mely 1996-ban lett felújítva. A kápolnától és a hegy gerincéről szép panoráma nyílik a környékre.

http://nyd.bloglog.hu/page/7/


Szent Lőrinc kápolna






Zalaszentbalázs 936 lakosú község a 74-es főközlekedési út mentén Nagykanizsától 20 kilométerre, északra fekszik. 1320-ban: Zenthbalas, 1892-ben: Zalaszentbalázs. A település magja a mostani falu fölötti dombtetőn állott, melyet Árpád-kori földút szel ketté. A török dúlás következményeire utal, hogy ez a rész a Pusztatető nevet kapta. Ebben az időben a jelenlegi 74-es út vonala és a mostani településrészek helyén mocsaras terület volt.

http://nyd.bloglog.hu/page/7/



Nagyboldogasszony templom







komment
süti beállítások módosítása