Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Bocska-Magyarszentmiklós-Magyarszerdahely

2017. május 06. 18:04 - Andre Lowoa

Bocska 372 lakosú község Nagykanizsától 16 kilométerre, északnyugatra fekszik. Első említése 1748-ban Bocska. Magyar név, egy Bocska nevű személy lehetett az első birtokos a faluban. De elképzelhető az is, hogy a faedény jelentésű bocska főnévből alakult. A falu fölött az 1700-as években egy földvár állt. A földvár tulajdonosa Bocska István volt A település határában több kijelölt turistaút vezet, az utak mentén számos forrás található.

http://nyd.bloglog.hu/page/7/


Páduai Szent Antal kápolna







Magyarszentmiklós 299 lakosú község Nagykanizsától északra, 12 kilométerre, a 74-es főközlekedési út mellett fekszik. Fejlődésének, történetének két fő szakasza van. A másodikat a német betelepítéstől számítják. Az őskortól kezdve lakott hely a falu. Német források szerint 1722-ben Koblenzbol és környékéről parasztokat telepítettek ide. 1958 óta van művelődési otthona a településnek. 1960-ban iskolát építettek, de a gyerekek többsége ma Nagykanizsára jár iskolába. A község kisgyerekei a helyi óvodát veszik igénybe. Magyarszentmiklóst római katolikusok lakják. Összefogással és önkormányzati segítséggel 1992-ben új templom épült, 1995-ben pedig felszentelték a templom új orgonáját. Érdekesség, hogy a harangot a magyarszentmiklósi születésű Nith László adományozta. A falunak van sportpályája. A vezetékes víz minden lakásba eljutott. 1993-ban a Világháborús és az 1956-os áldozatok emlékére emlékművet avattak.

http://nyd.bloglog.hu/page/7/


Szent Kereszt felmagasztalása-templom


A templom építése 1992-ben kezdődött, 1995-ben szentelték fel.




Magyarszerdahely 555 lakosú község a 17-es/Nagykanizsa-Szombathely/ vasútvonal mentén, Nagykanizsától 15 kilométerre, északra fekszik. 1323-ban: Zerdahel, 1863-ban: Magyar-Szerdahely. A település neve a szerdánként tartott vásárra/piacra utal.

http://nyd.bloglog.hu/page/7/


Szent István király-templom



komment
süti beállítások módosítása