Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Dióskál-Zalaszentmárton

2017. május 04. 16:28 - Andre Lowoa

Dióskál 536 lakosú község Keszthelytől 23 kilométerre, nyugatra fekszik. 1256-ban említik először Kaal néven, majd 1796-ban Diós Kál alakban szerepel. Kál volt a neve Bulcsú vezér apjának, akinek a Balaton északi partján és a Zala alsó folyása mentén volt a téli szálláshelye.
A falu római katolikus temploma a XV. században épült, gótikus stílusban. A templom oldalán emléktábla őrzi a falu szülöttjének Virág Benedek pap, tanár, költő, műfordítónak az emlékét.

http://nyd.bloglog.hu/page/7/



Szent István király-templom


A templom a 15. században épült, gótikus stílusban. A templom oldalán emléktábla őrzi a falu szülöttjének, Virág Benedek pap, tanár, költő, műfordítónak az emlékét.



Zalaszentmárton 82 lakosú község Pacsától 6 kilométerre, délkeletre fekszik. A községet 1384-ben Zenthmarton néven említik, a Zalaszentmárton 1907 óta használatos. Az előtag a Zala folyó közelségét jelzi. A község a zalai dombok közt húzódik meg, csöndet és nyugalmat árasztva az ide érkezőknek.
Középkori templomának titulusa Szent Márton volt, akárcsak az 1886-ban épült mai templomé.

http://nyd.bloglog.hu/page/7/


Szent Márton-templom




komment
süti beállítások módosítása