Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Badacsonytördemic

2017. február 19. 08:51 - Andre Lowoa

Badacsonytördemic, 862 lakosú községe a 71-es főútvonal mentén, a Szigligeti-félsziget közvetlen szomszédságában terül el. A helység vasúton is megközelíthető a 29-es/Tapolca- Székesfehérvár- Budapest/ vonalon. Területén bronz-, vas- és római kori leletek kerültek elő. A községet írásos emlékek 1219-ben említi először “TURDEMIZ” néven. Kezdetben - kisnemesi lakói miatt -Nemestördemic, később Badacsonytördemic nevét kapta a község. Később a török időkben elnéptelenedett, majd a XVIII. század elejétől újra benépesült. Itt a Badacsony oldalában, 1953-ig bazaltbánya működött.
A községhez tartozó Badacsonylábdihegy üdülőterület a honfoglaló “LÁD” nemzetségről kapta a nevét.


http://kd.bloglog.hu/page/12/


Szent Mihály-templom


alapítva: 1297.


Loyolai Szent Ignác-kápolna


Badacsonytördemicet írásos emlékek 1219-ben említi először "Turdemiz" néven. A községhez tartozó Badacsonylábdihegy üdülőterület a honfoglaló "LÁD" nemzetségről kapta a nevét. Kezdetben - kisnemesi lakói miatt - Nemestördemicnek hívták. A Badacsonytördemic nevet 1948-ban kapta a község

komment
süti beállítások módosítása