Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Küngös

2017. február 01. 08:53 - Andre Lowoa

Küngös kisközség Veszprém megye keleti szélén 535 lakossal található. A helységet érinti a 27-es/Veszprém-Lepsény/ vasútvonal is. Kezdetben a helység neve Töttösküngös, Egyházas-, majd Pusztaküngös alakban fordult elő. A tatárjárást követően IV. Béla a Kenessey- családnak adományozta, mely századokon át éltette a települést. Ők építették a kastélyt. A család egyik leszármazottja és a helyi önkormányzat őrzi az ősök síremlékeit a helyi temetőkertben. Ma magántulajdon a kastély. Korabronzkori cseréptöredékek, halom- és urnasírok maradványai, római kori edénydarabkák kerültek elő a község határában. A Káptárvölgy és a Cinca- patak közti úgynevezett Moncsola részen római villa nyomaira bukkantak, az országút és az ér által határolt területen pedig középkori településre utaló cserepek kerültek felszínre.

http://kd.bloglog.hu/page/13/


Árpád-házi Szent Kinga-templom


A templom alapkövét 2005-ben rakták le. A templom 2013. november 9.-én felszentelésre került Dr. Márfi Gyula veszprémi érsek által.


komment
süti beállítások módosítása