Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Csebény-Horváthertelend-Ibafa

2016. december 11. 09:48 - Andre Lowoa

Csebény 105 lakosú község Szigetvártól 22 kilométerre, északkeletre fekszik. A XV. század derekán említik először Chebe néven. A török uralom alatt pusztává lett, majd 1771-től néhány német család élt itt. A XIX. század második felében már magyarok is lakták. 1930-ban két településrészből állt: Szágy-Szabás és Csebény-Szabás. 1945-ös kitelepítés az itteni németeket is érintette.

http://dd.bloglog.hu/page/6/


 

Misézőhely





Horváthertelend 103 lakosú község Szigetvártól 22 kilométerre, északkeletre fekszik. Már a középkorban lakott hely volt, és a XIV. században önálló plébániával rendelkezett. A török hódoltság idején lakatlanná vált a község. Az újabb telepesek 1756 után érkeztek, akik elsősorban horvát családok voltak, köztük néhány magyar és német anyanyelvű. A XVIII. században ismét több német család letelepedett itt. A II. Világháborút követő kitelepítések révén számuk jelentősen

http://dd.bloglog.hu/page/6/

 

Rózsafüzér királynője iskolakápolna






Ibafa 251 lakosú zselici község, Szigetvártól 25 kilométerre, északkeletre fekszik.
A Pipamúzeuma helytörténeti gyűjtemény, ahol a régi mesterek művészi kivitelű munkáit éppúgy megtaláljuk, mint a magyar pipagyártás legújabb termékei. Itt találhatók az „Ibafai fapipa …” kezdetű tréfás mondóka „főszereplői”.

http://dd.bloglog.hu/page/6/

 

Szentháromság templom


A templom 1865-be épült.
Anyakönyvek: 1803-tól.

 

 

komment
süti beállítások módosítása