Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Lakócsa-Szentborbás-Tótújfalu

2016. december 09. 09:16 - Andre Lowoa

Lakócsa 576 lakosú község, Sellyétől 14 kilométerre, északnyugatra fekszik a Dráva mellett. A községről az 1772-es megyei összeírás szerint lakói a horvát nyelvet beszélik, s katolikus tanítójuk van.
A római katolikus templom barokk stílusban épült 1737-ben.
Az itt lévő négy falu Lakócsa, Potony, Tótújfalu, Szentborbás lakói délszlávok, akik őrzik nemzetiségi hagyományaikat. Lakócsán 1985-ben a még egyetlen álló talpas házat felújították és berendezték a XIX. századi életformának megfelelően. 1987-ben átadták a közoktatási és közművelődési komplexumot.

http://dd.bloglog.hu/page/8/

Sarlós Boldogasszony-templom


A templom 1737-ben épült, barokk stílusban.



Szentborbás 134 lakosú község Sellyétől 19 kilométerre, északnyugatra fekszik.

http://dd.bloglog.hu/page/8/


Misézőhely






Tótújfalu 265 lakosú község Sellyétől északnyugatra, 18 kilométerre fekszik. Nevét onnan kapta, hogy 1715 után tótokat telepítettek be. A falu létezett a középkorban, erre utal többek között, hogy katolikus temploma a XV. századból való. Ezt a gótikus templomot építették át 1750-ben barokk stílusban. Az 1772. évi megyei összeírás már úgy említette, hogy a lakosság a horvát nyelvet beszéli.

http://dd.bloglog.hu/page/8/


Szent Anna-templom

 

A templom alapjait a 15. században rakták le. Az épület keletkezését követő néhány évszázadban még a gótikus stílusú maradt, azonban az 1750-es évek folyamán ̶ a térségben is teret nyerő katolikus megújulás jegyében barokk stílusban átépítették. 
Az épület oldalához a 20. században Krisztus-keresztet állíttattak a hívek. A templom ma műemléki védettséget élvez. 
komment
süti beállítások módosítása