Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Kistótfalu-Vokány

2016. november 10. 09:03 - Andre Lowoa

Kistótfalu 336 lakosú község a 65-ös/Pécs-Mohács/ vasútvonal mentén, Siklóstól 8 kilométerre, északkeletre fekszik. Az 1100 éves település a történelem során többször változtatta helyét, ma a negyedik helyén található. Tótfalu az itt élő délszlávokról kapta a nevét. A XII. században Ábráhámtótja néven a Trinitási apátsághoz tartozott. A lakosok 1550 körül a törökök elől menekülve egy völgyben, a Faluhelynek nevezett részen telepedtek le. A hódoltságot követően új helyre költöztek, és az Ófaluban, egy hegyen építették fel az új falut. Végül 1828-ban települtek át a viszonylag sík helyre, és létrehozták a mai községet.
Műemlék jellegű református temploma 1833-38 közt épült.

http://dd.bloglog.hu/page/6/

Misézőhely




Vokány 956 lakosú község a 65-ös/Pécs-Mohács/ vasútvonal mentén, Siklóstól 9 kilométerre, északkeletre fekszik. 1183-ban a tirnitási bencés apátság alapítása kötődik a település helyéhez, ami a kolostor melletti önálló falu megtelepedésével járt az 1400-as években. Innen a török elől Siklósra menekült szerzetesek már nem tértek vissza. Első írásos emlék Vokan néven maradt fenn a faluról 1710-ből. Az 1800-as években szerbek éltek itt, majd helyükre németek települtek, akik mind a mai napig megőrizték népviseletüket, hagyományaikat a kitelepítések ellenére.
Temploma római katolikus, a XVIII. század végén épült.

http://dd.bloglog.hu/page/6/

 

Szentháromság-templom


A templom 1777-ben épült.

komment
süti beállítások módosítása