Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Komlósd-Péterhida

2016. október 19. 09:18 - Andre Lowoa

Komlósd 209 lakosú község a 60-as/Nagykanizsa-Pécs/ vasútvonal mentén, Barcstól 9 kilométerre, északnyugatra fekszik. Az Árpád-házi királyok idején a Tibold nemzetség ősi birtokosa, majd Babócsa várának tartozéka volt. A törökkel vívott harcok idején elnéptelenedett, majd 1715-től újra lakott hely és a Széchenyiek birtoka lett.

http://dd.bloglog.hu/page/8/


Misézőhely a



Péterhida 201 lakosú község a 60-as/Nagykanizsa-Pécs/ vasútvonal mentén, Barcstól 13 kilométerre, északnyugatra fekszik. A Tibold nemzetség ősi birtoka, amely az 1232. évi osztás alkalmával I. Bodor három idősebb fiáé lett.
A faluban több védett épület van. Közülük kiemelkedik a harangtorony és a XIX. század elején épült népi lakóház.
Ismertségét a 62 hektáros természetvédelmi területének köszönheti. A péterhidai fás legelő hatalmas méretű időskorú kocsányos tölgyfái, a savanyú homokra jellemző növénytársulásai, a fákon fészkelő fehérgólyák nemcsak a szakembereknek nyújtanak maradandó élményt.

http://dd.bloglog.hu/page/8/


Urunk mennybemenetele-kápolna



komment
süti beállítások módosítása