Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Kadarkút - 2013. július 28. 15:48 - Kőkút

2016. október 13. 09:38 - Andre Lowoa

Kadarkút 2735 lakosú több mint 750 éves város, Nagyatádtól keletre, 21 kilométerre fekszik a Szigetvár-Kaposvár összekötő út mentén. A település a Somogyi-dombság és a Zselic találkozásánál épült, ezért is nevezik a Zselic kapujának.
A római katolikus templom 1840-ben épült. Homlokzati tornyán szélesebb végére állított tojásidom-sisak, kapuzata mellett pedig egy-egy fapillér látható.
A községhez tartozó településrész Vótapuszta. Itt áll az Evangéliumi Pünkösdi Közösség által felújított, majd szeretetotthonként működtetett kastély, mely rendszeresen helyet ad a Pünkösdi Közösség fiataljai részére rendezett találkozóknak.
A  református templom 1906-ban épült.
A körmendpusztai templomrom a XVI. századból való.

http://dd.bloglog.hu/page/8/



Kőkút 563 lakosú község Kadarkúttól 8 kilométerre, délnyugatra fekszik. Önálló községgé 1928-ban alakult. Addig Hencséhez tartozott, és Kőkúttapazd-majornak hívták. Odatartozott még Alsótapazd- és Felsőtapazd-puszta is. Helyükön volt a középkori Tapazd falu, amelyről 1421-1446. évekből vannak adatok.

http://dd.bloglog.hu/page/8/


Szent Vendel-kápolna




Misézőhely Gyöngyöspusztán

komment
süti beállítások módosítása