Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Tarany

2016. október 12. 09:16 - Andre Lowoa

Tarany 1282 lakosú község Nagyatádtól 9 kilométerre, délkeletre fekszik. A település nevének eredete egyes kutatók szerint Árpád fiának, Tarhosnak és katonáinak elszállásolását követően alakult ki. Mai formáját az 1613-as évben említik a források. A török időket követően németeket hoztak a faluba, s majd kétszáz évvel később az ő leszármazottaikat telepítették ki a második Világháború után.
1763-ban épült a barokk stílusú római katolikus temploma, mennyezetét Dorfmeister-freskók díszítik.

http://dd.bloglog.hu/page/7/


Keresztelő Szent János-templom


Régi temploma 1690 után elpusztult, mai műemlék jellegű, barokk stílusú temploma 1763-ban épült, melyet 1950-ben újjá kellett építeni. Szentélyében Dorfmeister freskók találhatóak. A főoltárkép Jézus megkeresztelését, a szentély mennyezeti képe Keresztelő Szent János lefejezését ábrázolja. A középső oltárképen Szent István ajánlja fel a koronát a Szűz Máriának. A II. világháborúban a németek a templomtornyot lebombázták, s az ideiglenes torony megépítése után készült csak el a jelenlegi forma.



komment
süti beállítások módosítása