Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Patca-Szenna-Szilvásszentmárton-Zselickisfalud

2016. október 06. 10:33 - Andre Lowoa

Patca 78 lakosú község Kaposvártól 12 kilométerre, délnyugatra fekszik. Az írott forrásokban 1252-ben Poczyta, 1374-ben Pachya alakban találjuk. A török hódoltságot 70-100 fővel élte át. Református temploma 1865-ben épült.

http://dd.bloglog.hu/page/8/

Misézőhely (Polgármesteri hivatal épülete)




Szenna 720 lakosú község Kaposvártól 12 kilométerre, délre fekszik. A XV. századi források Zana, Zenna-ként írták. 1715-ben az Esterházy család birtokába került, az akkori összeírásban 18 háztartás szerepelt. A két Világháború között a lakosság „a földterület szűkössége miatt” intenzív szarvasmarhatartást folytatott, fuvarozni járt, fát árult. Kelendőek voltak a Szennán nevelt csikók. Gazdag községnek számított. A református templom, Somogy egyik legszebb műemléke, 1785-ben épült. A templom berendezése és a fakazettás mennyezete festett, népi barokk stílusú.
A református temploma 1785-ben, népies barokk stílusban épült. Érdekessége a festett, kazettás mennyezet és a festett fakarzat 1787-ből, melyet Nagyváthi János készített.
Szabadtéri Néprajzi Gyűjteményébe lakóházak, temetők fejfái, stb. tartoznak. A szennai falumúzeum először kapta meg Magyarországon az Európa Nostra Díjat.
Favázas lakóházat tekinthetünk meg az Árpád utcában.
Tájvédelmi körzete, 10000 hektáros erdő Rockenbauer Pál nevéhez kapcsolódó dél-dunántúli Kék Túra érintőpontja.

http://dd.bloglog.hu/page/8/

Magyarok Nagyasszonya-iskolakápolna





Szilvásszentmárton 237 lakosú község Kaposvártól 15 kilométerre, délnyugatra fekszik. A települést az 1332-37. évi pápai tizedjegyzék említette, 1496-ban Belchyzentmarton-nak írták, az 1554. évi török kincstári adólajstromban Szilvás-Szent-Márton-ként szerepelt.
Református temploma a XIX. század első felében épült.

http://dd.bloglog.hu/page/8/

Misézőhely a Polgármesteri Hivatalban





Zselickisfalud 275 lakosú község, Kaposvártól 12 kilométerre, délre fekszik. Kisfaludról az 1695-ös összeírásban van adat. Negyedszázad múlva Esterházy birtok lett. A mai nevét 1903-tól használja A XIX. század végén kétszer is a körjegyzőség székhelye volt.. A szépen gondozott település pár kilométerre van a szennai falumúzeumtól.
Katolikus és református temploma van. Az utóbbi védett épület.

http://dd.bloglog.hu/page/8/



Nagyboldogasszony-templom





komment
süti beállítások módosítása